2015. június 18., csütörtök

Rohanó június

Valahogy a júniust mindig úgy képzelem el, hogy az az ideális hónap. Már meleg van, de nincs túl meleg. Lehet kirándulni, jönni-menni, szabadon főzni és válogatni a piacon kapható gyönyörű friss zöldségek és gyümölcsök között. Ehhez képest sajnos a június évek óta bolondok háza a munka miatt. Ráadásul most még a családi programok is besűrűsödtek, meg sok más kötelező teendő,így gyakorlatilag azt veszem észre, hogy mindjárt vége a júniusnak, én nekem csak egy üres hűtő, tarthatatlan diéta és kialvatlanság maradt. De sebaj, kirándulás azért jutott most bőven, és cserébe ott a szerelmetes biciklim, amivel betekerek reggelente a munkámba. Így ha mást nem is, legalább ennyit teszek az egészségemért.
Szóval, főzni sem volt az utóbbi időben semmi időm. Kenyeret ugyan próbálok sütni ,de jellemzően az ezerszer jól működő recept most zsinórban sokadszorra felmondja a szolgálatot. Nem is értem. A lisztre fogom, és a fáradtságra .:)

Épp ezért gyors receptet hozok. Ti ne legyetek olyan lusták, mint én. :) Ezt a receptet egyébként az egyik reggel munka előtt dobtam össze, szóval igazán gyorsan elkészíthető.

A recept az Internetpatika támogatásával készült, a Kifőztükben is megjelent.

Kuszkusz sült zöldségekkel


Hozzávalók 4 személyre
1 közepes padlizsán
1/2 piros kaliforniai paprika
1/2 lila hagyma
1 sárgarépa
16 dkg kuszkusz
1 kávéskanál harissza fűszerkeverék
1 evőkanál frissen aprított petrezselyemzöld
1 evőkanál frissen aprított koriander
1 teáskanál frissen aprított menta

őrölt bors
(olíva)olaj vagy kókuszzsír

A kuszkuszt térfogatához képest kétszeres mennyiségű, enyhén sós, forró vízzel leöntjük, és lefedve 10 percig állni hagyjuk. A padlizsánt 1/2 cm vastagságúra szeleteljük, majd grillserpenyőben, zsiradék nélkül kisütjük. A megtisztított hagymát, paprikát és sárgarépát felkockázzuk, és nagy lángon, kevés zsiradékon megsütjük, a harisszával ízesítjük. A kuszkuszt elkeverjük a sült zöldségekkel és a fűszernövényekkel.

CH tartalom: 35 g/fő
Kalóriatartalom: 200 kcal/fő




2 megjegyzés:

  1. Szia! A kuszkusz magába szívja az összes vizet? Vízzel együtt öntöd a forró zöldségekre?

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia! A vizet magába szívja 10 perc alatt, így a márkész bulgurt kell csak elkeverni a zöldségekkel.

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...