2015. szeptember 28., hétfő

A felfújható gumi kalapács

Mindenki biztosan ismeri azt az érzést, amikor eluralkodik rajta a tehetetlenség és az e felett érzett mérhetetlen düh. Amikor legszívesebben egy 3 éves kisgyerek tomboló hisztijével toporzékolnánk, csapkodnánk és törnénk-zúznánk. Vagy épp a pocsék amerikai filmek mintájára tányérokat és vázákat dobálnánk a falnak.
De persze konszolidált, felnőtt emberek vagyunk. Akik tudnak uralkodni az érzéseiken és a dühükön is. De azért csak ott motoszkál az a méreg is, bugyog és fortyog. És a legrosszabb, ha nincs kire haragudni, na az tényleg pocsék. Még csak hibáztatni sem lehet senkit. Megette a fene.
Én ilyenkor egy óriási nagy gumi kalapácsról álmodom. Hogy miért? Mert a felnőtt, szabályok közé és kulturált viselkedésformákra szorítkozott énem természetesen nem áll neki tajtékozva rombolni maga körül. Pedig, igazából ez esne igazán jól. :) És hát ilyenkor mi sem lehetne jobb, mint egy hatalmas nagy, felfújható gumi kalapáccsal püfölni valamit. A mérget ugyanis így ki lehetne adni (tudom, lehetne bokszolni is, de ahhoz én gyenge vagyok, így csak még jobban felhúznám magam, hogy még ez sem megy :) ), a nélkül, hogy bármiben kárt tennék. Bumm bumm bumm. Már belegondolni is jó. :)
De persze nincsen felfújható gumi kalapácsom. Sajnos. Így marad a csendes puffogás, a fogösszeszorítás, és csinálni mindent tovább. Bosszúból ma például diós-kókuszos-csokoládés tortát sütöttem.

Most nem ezt a receptet hozom, hanem egy jó régit, egy sütőtökös-pekándiós muffint. Ez sem éppen egy bonyolult süti. :)

Sütőtökös-(pekán)diós muffin



Hozzávalók 12 muffinhoz
10 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
7 dkg fehér tönkölyliszt
15 dkg kókuszzsír vagy vaj
10 dkg nyírfacukor
15 dkg nyers sütőtökhús
5 dkg durvára aprított (pekán)dió
2 tojás
2 cm gyömbér
1 púpozott teáskanál sütőpor
1 teáskanál őrölt fahéj
1/2 kávéskanál őrölt szerecsendió
1 csipet só
a tetejére:
12 szem (pekán)dió

A liszteket elvegyítjük a sütőporral, a sóval, a fűszerekkel és a pekándióval. A kókuszzsírt (vagy a vajat) felolvasztjuk, kézi mixer segítségével eldolgozzuk a cukorral. Egyesével hozzáadjuk a tojásokat, majd elvegyítjük a reszelt gyömbérrel és a reszelt sütőtökkel. Hozzáadjuk a lisztes elegyet, és egy spatula vagy fakanál segítségével, gyors mozdulatokkal összeállítjuk a tésztát.
A muffinsütő mélyedéseit papírral kibéleljük, elosztjuk bennük a masszát, a tetejükre helyezünk 1-1 szem pekándiót. 170 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.

CH tartalom: 17 g CH/muffin
Kalóriatartalom: 231 kcal/fő


2015. szeptember 27., vasárnap

Sütőt bekapcsolni

A borús őszi idő úgy tűnik, csak megérkezett végül. A korai sötétedés még az esőnél is rosszabb, nehezen viselem. Kénytelen vagyok süni-főzni, hogy jobb kedvem legyen. :)
De legalább most már a sütőt nyugodt szívvel be lehet kapcsolni. Ideális kenyér, vagy épp csirke sütéséhez. :)
Legutóbb kenyér receptet hoztam, hát akkor most legyen csirke. :) Ez is egy mérhetetlenül egyszerű recept, csak be kell dobálni a sütőbe a hozzávalókat, és másfél órával később megenni. :) Szóval hajrá, sütőt bekapcsolni!

Sült csirke spanyolosan


Hozzávalók 4 személyre
- 1 kisebb egész csirke
- 1 citrom
- 1 teáskanál füstölt, őrölt pirospaprika
- 10-15 kakukkfűág
- só
- (olíva)olaj vagy kókuszzsír
a körethez:
- 60 dkg újburgonya vagy apró szemű burgonya
- 20 dkg koktélparadicsom
- 1 konzerv-csicseriborsó (40 dkg)
- 6 gerezd fokhagyma
(olíva)olaj vagy kókuszzsír

A csirkét megmossuk, szárazra töröljük, a hasába tesszük a cikkekre vágott citromot és a kakukkfűágakat. Sóval, majd a pirospaprikával elvegyített olajjal alaposan bedörzsöljük. Olajjal kikent sütőtálba helyezzük, alufóliával lefedjük, és 200 fokra előmelegített sütőben 30 percet sütjük.
Közben a burgonyát megmossuk, a nagyobb darabokat félbevágjuk. A 1/2 óra leteltével a burgonyát és a fokhagymagerezdeket a csirke köré szórjuk, a kisült zsiradékba forgatjuk. Ismét lefedjük a tálat fóliával, és további 30 percet sütjük. Ezt követően a hús köré szórjuk a leöblített csicseriborsót és a koktélparadicsomot, újra összeforgatjuk a kisült zsiradékkal, amellyel a csirkét is meglocsoljuk. Aláöntünk 1-1,5 dl folyadékot (ez lehet víz vagy húsleves is), és fólia nélkül további 20-25 percig sütjük.

CH tartalom: 43 g CH/fő


2015. szeptember 21., hétfő

Segítsüti 2015 ősz

2009-ben gasztrobloggerek összefogásával született a Segítsüti jótékonysági sütiárverés. A Segítsüti keretében most már évente kétszer összefog 30 gasztroblogger, mindenki elkészít egy-egy csodálatos süteményt, amelyre licitálni lehet három napon át a Segítsüti oldalán. Az árverésből befolyt összeget pedig egy-egy jótékonysági szervezet kapja meg.

Nagyon örültem, mikor idén engem is megkérdezték,szeretnék-e részt venni az akcióban. Nem kérdés, hogy igent mondtam, a munkahelyemen is számos jótékonysági vásárt és önkéntes munkát szervezek vagy koordinálok. :) Egy ideje pedig nagyon gondolkodom egy cégen belüli jótékonysági sütivásár szervezésén, lehet, ez a mostani esemény majd megadja hozzá a lendületet. :)

A licit szeptember 21. 0:00 és szeptember 24. 16:00 között zajlik, a Mosoly Alapítvány javára. Az utoljára a legnagyobb összeget felajánló viheti majd el a sütit, épp ezért érdemes az utolsó órákban résen lenni a licitnél. Licitálni az alábbi oldalon lehet. A Segítsütiről a részletes leírást pedig itt találjátok.

Remélem, szeretni fogjátok ezt a sütit. A korábbi csokis narancskérm torta egy továbbfejlesztett változata, az alján kakaós piskótával, majd egy enyhén kesernyés narancsos mascarponekrém következik, ezen egy étcsokoládé krém, majd rajta a könnyű narancsos tejszínkrém. Mellé pedig készült egy kevés szirupos narancs, díszítésnek pedig csokoládé levelek. Az Uram miután megkóstolta, úgy nyilatkozott, süthetnék ilyet minden nap. Nos, igen, csak az a 2-3 óra hiányzik hozzá naponta. :)

Mivel a torta nem postázható és hűtés nélkül nem bírja túl sokáig, így a budapesti átadást tudom csak vállalni.

Igény szerint el tudom készíteni gluténmentes változatban is. Ha valaki nem tart rá igényt, hogy diabetikus legyen, akkor készülhet sima cukorral és sima fehér liszttel is. Sőt, ha valaki szeretné, eritrittel is készíthetem a krémet, hogy még alacsonyabb legyen a szénhidrát tartalma és még többet lehessen enni belőle. ;)

CH tartalom: 19 g CH/szelet (szirupos narancs nélkül 15 g CH/szelet)
Kalóriatartalom: 297 kcal/szelet (szirupos narancs nélkül 280 kcal/szelet)

A receptet majd csak később publikálom, addig licitáljatok (és ne csak az én sütimre, a többi csodára is!), segítsük együtt a gyerekeknek!

Csokoládés narancskrém torta







2015. szeptember 20., vasárnap

Aktuális kedvenc kenyerem

Két éve karácsonyra kenyérsütő gépet kértünk a családtól. Eleinte nem váltotta be a hozzá fűzött reményeimet, mert bár imádtam, mikor reggel a frissen sült kenyér illatára ébredtem, de a teljes kiőrlésű kenyereknél a kenyérsütős változat még frissen sem egy hatalmas élmény... Egy jó ideje azonban úgy variálok, hogy a kenyeret a géppel dagasztom, viszont a sütőben sütöm, illetve az első kelesztés után magam gyúrom át a tésztát és kelesztem újra. Így az eredmény valami fantasztikus: ropogós héj sütés után, és még napok múlva is puha a kenyér. Imádom. Mostanában hetente kétszer is sütök kenyeret, így a bolti kenyérre már csak nagy ritkán fanyalodunk rá.
Többféle változatot szoktam a géppel készíteni, de ez a kedvencem. Igazából véletlenül készült, ugyanis nem volt itthon szezámmag, amit azért akartam a kenyérhez adni, mert kicsit lazítja, megemeli a tésztát. Viszont vettem hummusz (csicseriborsókrém) készítéséhez egyszer szárított tahinit. A tahinit elsősorban a hummusz készítéséhez használják, és gyakorlatilag egy szezámmagból készült sűrű krémre kell gondolni. A száraz változat gyakorlatilag pirított, őrölt szezámmagotjelent. Sokkal jobb ízt ad a kenyérnek, és a tésztának is jobb. Bioboltokban lehet kapni, érdemes kipróbálni!

Teljes kiőrlésű szezámmagos tönkölykenyér


- 300 ml langyos víz
- 30 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 13 dkg fehér tönkölyliszt
- 3 dkg szárított tahini vagy pirított, tört szezámmag
- 3 dkg búzasikér
- 1 teáskanál szárított élesztő
- 1,5 teáskanál só

A vizet a kenyérsütő üstjében elvegyítjük az élesztővel, majd hozzáadjuk az alaposan összekevert száraz hozzávalókat. A kenyérsütővel bedagasztjuk a tésztás, és az első kelesztést is a épben hagyjuk (kb.1,5 óra). Ha lejárt a kelesztés, kivesszük a tésztát, enyhén lisztes felületen átgyúrjuk és cipót formázunk belőle. Száraz konyharuhával leterítjük és meleg helyen 50-60 percig kelesztjük. Az utolsó 20 percben előmelegítjük a sütőt 210 fokra, alulra belehelyezünk egy üres tepsit. Ha letelt a kelesztési idő, és a kenyerünk szépen, kb.kétszeresére megkelt, éles késsel bevagdossuk a tetejét és vízzel lespricceljük. Az üres tepsibe egy pohár hideg vizet öntünk, betesszük a kenyeret a sütőbe és 200 fokon 30 percig sütjük. Akkor van kész, ha kongó hangot ad.
Ha nincs kenyérsütő gépünk, akkor 10-15 perc alatt, dagasszuk be a tésztát és kelesszük 45 percen át, vagy használjuk a több fázisos kelesztés-dagasztást (leírás itt).

CH tartalom: 39 g CH/10 dkg - az egész kenyér 282 CH
Kalóriatartalom: 269 kcal/10 dkg - az egész kenyér 1942 kcal


2015. szeptember 15., kedd

A csírákkal mindig bajban vagyok

Három éve számolgatom a szénhidrátokat. Ennek ellenére vannak olyan receptek, amelyekbe még mindig beletörik a bicskám, ha a szénhidrát mennyiség megadásáról van szó. A csírás receptek például mind ilyenek... Ugyanis csírákhoz sehol nem adnak meg szénhidráttartalmat, maximum a búzacsírához, azt meg nem szoktunk enni. De mi a helyzet a hagyma-, retek-, babcsírával például? Hallottam olyan változatot, hogy ugyanúgy számolunk vele, mint a rendes, teljes zöldséggel ill. gabonával. Ez picit fura nekem, de mivel nincs jobb ötletem, hát próbálom ezt alkalmazni. De ha bárkinek van ezzel kapcsolatosan információja, azt örömmel veszem. :)
Ez a recept például a fenti okokból kifolyólag már május óta várat magára. Főleg, mivel vegyes csíra van benne. Pedig nagyon finom, én ezt ettem köretként anno ebédre (persze akkor ez a mennyiség 2 főre elég).

Csírás-balzsamecetes paradicsomsaláta


Hozzávalók 4 személyre
35 dkg paradicsom
5 dkg Manna vagy más vegyes csíra, amiben van valamilyen gabona vagy babféle
1-2 evőkanál balzsamecet
1 teáskanál frissen aprított kakukkfű
1 kávéskanál frissen aprított borsikafű

A paradicsomot apróra kockázzuk, elvegyítjük a csírával, a balzsamecettel, és a zöld fűszerekkel ízesítjük. Tálalás előtt néhány órát hűtőben pihentetjük.

CH tartalom: kb. 6-8 g CH/fő
Kalóriatartalom: kb. 53 kcal/fő



2015. szeptember 11., péntek

Telhetetlenség

Egész nyáron azért voltam bosszús, hogy a 30 foknál melegebb lakásban nem lehet kenyeret sütni. Azaz lehet, csak nem épp célszerű. Most meg, hogy hűvösebb van, persze visszasírom a meleget. Meg a napsütést. Hiába, az ember természete már csak olyan, hogy soha semmi nem elég jó. Telhetetlenek vagyunk. De legalább lehet büntetlenül süteményt sütni, ez is valami. :)

A recept a Kifőztükben is megjelent.

Szilvás kevert sütemény


Hozzávalók 20 x 30 cm-es tepsihez, 24 szelethez
10 dkg fehér tönkölyliszt
10 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
12 dkg nyírfacukor
12 dkg olvasztott kókuszzsír vagy vaj
3 tojás
10 dkg tejföl
1 teáskanál őrölt fahéj
1 teáskanál sütőpor
40 dkg magozott szilva (12 szem)

A zsiradékot kézi mixer segítségével kikeverjük a nyírfacukorral, majd egyesével hozzáadjuk a tojásokat, végül a tejfölt. Továbbra is a kézi mixert használva belevegyítjük a sütőporral, fahéjjal összeforgatott liszteket. Sütőpapírral bélelt tepsibe simítjuk a masszát, elosztjuk rajta a felezett szilvákat, picit a tésztába nyomkodjuk. 160 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben 30 perc alatt megsütjük.

CH tartalom: 10 g CH/szelet (ebből 2 g gyors CH)
Kalóriatartalom: 107 kcal/szelet





2015. szeptember 8., kedd

Mártogatós babból

Szeretem a mártogatósokat. Sajnos a házi teljes kiőrlésű pita megsütésére csak ritkán van időm, de teljes kiőrlésű tortilla lapot ma már sok helyen lehet kapni. Így azzal szoktuk mártogatni. Vagy sima kenyérrel. Tudom, babból készíteni nem túl szokványos, de nagyon finom. Viszont kifejezetten erős fűszerezést igényel, én ezért választottam a harissza fűszerkeveréket. Persze az igazi az lett volna, ha a harissza nem por formában, hanem krémként kerül bele, de ház az nem volt itthon sajnos. Mártogathatjuk zöldségekkel is.

Harisszás babkrém


Hozzávalók 4-6 személyre
1 konzervbab (40 dkg)
5 dkg natúr krémsajt
3 evőkanál olívaolaj
1 gerezd fokhagyma
1 teáskanál harissza fűszerkeverék

őrölt bors

A babot leszűrjük, leöblítjük, és az olívaolajjal, a krémsajttal, a zúzott fokhagymával, valamint a fűszerekkel együtt botmixerrel pürésítjük. Pirítóssal vagy pitakenyérrel tálaljuk.

CH tartalom: 10 g ch/fő (6 személy esetén)
Kalóriatartalom: 160 kcal/cő (6 személy esetén)


2015. szeptember 5., szombat

Egy kedvenc diétásra szabva

Az elmúlt egy napban a régi receptek feldolgozásával foglalatoskodtam. Számolom a szénhidrát- és kalóriatartalmat, átalakítom a recepteket, ahol lehet, ami meg sajnos már sosem fog beleférni,azokat leveszem. Azért van néhány, amit kifejezetten sajnálok. De hát mit lehet tenni, ezekről le kellett mondani. De jó pár receptet félretettem ezek közül azzal a céllal, hogy átalakítom őket és elkészítem a diétás változatukat.
Ez a mostani is ilyen.Bár itt szerencsére sokat nem kellett átalakítani. Minden esetre a rakott karfiol egy olyan étel, amit valamiért gyermekkoromban sosem ettünk, már felnőtt fejjel kóstoltam meg először, és teljes szerelem volt. Kevés klasszikus magyaros fogást készítek itthon, d ezt egyszerűen imádom. Igaz, picit macerás, hisz a barna rizst előre meg kell főzni és az nem kevés idő. De megéri. :) Persze kiszedni nem lehet úgy,hogy egyben maradjon, mivel nincs benne felesleges töltőanyag. De kit érdekel. :)
És ami a legjobb benne, hogy bár a szénhidrát nem túl sok benn, egy férfit is könnyedén jól lakathatunk ezzel az adaggal.:)

A recept a Kifőztükben is megjelent.

Rakott karfiol


Hozzávalók 4 személyre
- 1 közepes karfiol (kb. 55 dkg a hasznosított része)
- 40 dkg darált sertéscomb
- 20 dkg barna rizs
- 1 vöröshagyma
- 1 paradicsom
- 1 paprika
- 3 dl tejföl
- 2 tojás
- 1/2 evőkanál teljes kiőrlésű zsemlemorzsa
- 1 teáskanál őrölt pirospaprika
- só
- őrölt bors
- (olíva)olaj

Vastag aljú fazékban felhevítjük az olajat, 1 percig pirítjuk rajta a rizst, majd felöntjük – a térfogatához képest – kétszeres mennyiségű vízzel. Sózzuk, és lefedve, kis lángon kb. 45 perc alatt puhára főzzük.
A karfiolt rózsáira szedjük, és lobogó, sós vízben kb. 5 perc alatt előfőzzük. A hagymát finomra aprítjuk, a paprikát és a paradicsomot felkockázzuk. Kevés olajon megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a darált húst, enyhén sózzuk, borsozzuk, pirospaprikával fűszerezzük. Néhány perc múlva elvegyítjük a paradicsommal és a paprikával. További 3-4 perc alatt megsütjük, félretesszük. Egy tűzálló tálat kikenünk olajjal, eloszlatjuk az alján a karfiol felét, erre kerül egy réteg rizs, majd egy réteg hús, ismét rizs és hús, végül pedig a megmaradt karfiol. A tetejére öntjük a tojással elkevert tejfölt, megszórjuk a zsemlemorzsával. 200 fokos sütőben 30 percig sütjük (az első 15 percben letakarva), amíg szépen meg nem pirul a teteje.

CH tartalom: 47 g CH6fő
Kalóriatartalom: 569 kcal/fő





2015. szeptember 4., péntek

Rántott hús alternatíva

Oké, mindenki tudja rólam, hogy nem vagyok egy klasszikus magyar háziasszony a főztöm tekintetében. Nem tagadom, hogy nem tudok egy jófajta töltött káposztát elkészíteni - igaz, ennek az is okozója, hogy nem szeretem. :) De tény, hogy nálunk nem a húsleves-rántott hús kombináció szokott lenni a hétvégéi ebéd. És a hétköznapi sem. Persze, nem azért, mert nem szeretem, szeretjük. Hanem mert ilyen eszünk máshol is. Rántott hús tekintetében pedig kifejezetten ellenzem a bő olajban sütést, nem csak, mert nem tartom túl egészségesnek, hanem mert kis lakásban képtelenség lenne kiszellőztetni. Bár most már erre is találtam alternatívát, meg ha kókuszzsírban sütünk, annak nincsen szaga.
Viszont én is eljutottam arra a  pontra, hogy egy rántott hús alternatívát mégiscsak elkészítsek házilag, miután végre ledaráltam egy nagy adag maradék házi kenyércsücsköt, így lett végre teljes kiőrlésű zsemlemorzsám. :) Bizony, ki ne dobjátok a megmaradt kenyeret! Sokkal olcsóbb így elkészíteni a teljes kiőrlésű zsemlemorzsát, mint ha boltban vennénk meg méreg drágán. :)

Parmezános-kakukkfüves bundában sült csirkemell


Hozzávalók 4 személyre
50 dkg csirkemellfilé
3 dkg teljes kiőrlésű zsemlemorzsa
15 g reszelt parmezán
1 teáskanál szárított kakukkfű
2-3 evőkanál (olíva)olaj

őrölt bors
a körethez:
15 dkg barna rizs
húsleves
1 nagy kaliforniai paprika
8 dkg rukkola
8-10 bazsalikomlevél
(olíva)olaj


Vastag aljú fazékban felhevítjük az olajat, 1 percig pirítjuk rajta a rizst, majd felöntjük – a térfogatához képest – kétszeres mennyiségű húslevessel. Lefedve, kis lángon kb. 45 perc alatt megfőzzük.
Közben a zsemlemorzsát elvegyítjük a parmezánnal és a kakukkfűvel. A nagyobb darabokra vágott csirkemellfilét sózzuk, borsozzuk, és először olajban, majd a morzsában alaposan megforgatjuk. Egy tepsibe grillrácsot helyezünk, arra fektetjük a húst (ha sütőpapírra tesszük, elázik a panír alja sütés közben). és 200 fokra előmelegített sütőben 20 percig sütjük.
A paprikát felszeleteljük, olajjal megkenjük a héját, és egy másik tűzálló tálban 15 percre azt is a sütőbe tesszük. Ha megsült, óvatosan lehúzzuk a héját, a húsát felszeleteljük. 2 evőkanál olívaolajjal, valamint a felaprított bazsalikomlevekkel elvegyítjük, majd összeforgatjuk a rukkolával.
A csirkemellet kb. 5 percig pihentetjük, mielőtt felszeletelnénk. A párolt rizzsel és a zöld körettel tálaljuk.

A recept a Kifőztükben is megjelent.

CH tartalom: 33 g CH/fő (ha nem eszünk mást hozzá ebédre, a rizs mennyiségét növeljük meg nyugodtan)
Kalóriatartalom 441 kcal/fő



2015. szeptember 2., szerda

Amit emlegetni fognak

Tényleg nem szoktam dicsekedni, nem szeretem, mert szerintem mindenkinek más az ízlése, és ráadásul én tényleg sosem főzök bonyolult dolgokat, így nem gondolom, hogy konyhaművészetileg bármit is tudnék mutatni. De ezt a receptet bárkinek bátran tálalnám.  :) A kollégáim azóta emlegetik, hogy elkészítettem és ezt vittem be ebédre magammal. És az az igazság, hogy mi is emlegetjük. A kínai ötfűszer keverék eleve zseniális szerintem, de itt a kacsával és hozzá a tésztával egy csodás párosítás született. Amúgy a kínai ötfűszer keverék most nagy kedvencem, teszem mindenbe: grillezett  gyümölcsökhöz, a tízórai zabpelyhes joghurtba. Imádom, csak lassan elfogy, így mehetek majd újra a boltba fűszerért. :)
Előnye ennek a receptnek, hogy könnyű elkészíteni, viszont olyan igazi villantós fogás. Csak arra figyeljünk, hogy a kacsát azonnal tálaljuk, miután felszeleteltük.

A recept a Kifőztükben is megjelent.

Kínai öt fűszeres kacsamell zöldséges soba tésztával



Hozzávalók 2 személyre
- 40 dkg bőrös kacsamell
- 1 teáskanál kínai ötfűszer-keverék
- só
a körethez:
- 12 dkg soba (hajdina) tészta
- 1 sárgarépa
- 1/4 kaliforniai paprika
- 2 szál újhagyma
- 2 evőkanál szójaszósz (glutén- és cukormentes)
- 1 teáskanál rizsecet
- 1/2 lime leve
- szezámolaj
a tálaláshoz:
- lime-cikkek

A kacsamellek bőrét beirdaljuk, a húst bedörzsöljük sóval és a fűszerkeverékkel, 1 éjszakán át pácoljuk. Vastag aljú serpenyőben, először a bőrös felükkel lefelé, közepes lángon pirítjuk, amíg elkezd kisülni a zsírjuk. Időnként megforgatva kb. 15 perc alatt átsütjük.
Közben a csomagoláson lévő utasítás szerint megfőzzük a tésztát.
A sárgarépát és a kaliforniai paprikát vékonyan felcsíkozzuk, az újhagymát ferdén felkarikázzuk. Egy serpenyőben kevés szezámolajat hevítünk, nagy lángon néhány perc alatt megpirítjuk rajta a sárgarépát és a paprikát. Az újhagymával további 1 percig sütjük, majd összeforgatjuk az időközben megfőtt tésztával. A szójaszószt elvegyítjük a rizsecettel, a lime levével és kevés szezámolajjal, a zöldséges tésztára öntjük és összekeverjük.
A húst tálalás előtt pár percig pihentetjük, majd 1 centis szeletekre vágjuk. Lime-cikkekkel tálaljuk.

CH tartalom: 41 g CH/fő
Kalóriatartalom: 659 kcal/fő (őszintén szólva szerintem ez picit több a kacsazsír miatt, de erre nem találtam megfelelő adatot)





Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...