Ma vacsorára terveztem elkészíteni egyet ezekből a nehezen kategorizálható fogásokból. Viszont türelmetlen voltam és nem vártam meg a vacsorát. Egyrészt azért, mert vágytam ismét sós nassolnivalóra. Másrészt pedig a szülinapi ajándékomat is szerettem volna kipróbálni. A káposztagyalulós incedensem után ugyanis párom családjától egy mindenttudó konyhagépet kaptam, amire már régóta vágytam. Olyat, ami tud reszelni, szeletelni, gyalulni, keverni, turmixolni stb stb. :) Nos, a turmix részét minden nap használom, de a reszelős-gyalulós funkcióját még nem próbáltam (egy hete kaptam), így persze, hogy be voltam sózva. :) Így nem vacsora készült, hanem délutáni nasi, lett ami aztán persze majd vacsorára is jó lesz. :)
Zöldséges tócsni sütőben sütve (olaj nélkül)
Hozzávalók 16 darabhoz:
- 1 közepes cukkini (kb. 25 dkg)
- 1 nagy / 2 kisebb sárgarépa (kb. 15 dkg)
- 1 közepes fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 tojás
- 15 dkg liszt (fele fehér tönköly, fele teljes kiőrlésű búzaliszt)
- 1 csokor petrezselyem
- só, bors
A cukkinit nagy, a répát pedig kis lyukú reszelőn lereszeljük A cukkiniból kinyomkodjuk a folyadékot, hogy ne áztassa el a tésztát. A hagymát apróra vágjuk, a fokhagymát összezúzzuk, majd a tojással, a liszttel és a petrezselyemmel együtt összegyúrjuk, majd sózzuk, borsozzuk.
Egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük a kb. 1,5 cm vastag pogácsákat. 180 fokos sütőben 25 perc alatt megsütjük. Fokhagymás tejföllel tálaljuk.
CH tartalom: 8 g CH/darab
Kalóriatartalom: 46 kcal/darab
Forrás: egy hasonló volt egyszer a Nők Lapja Konyhában, onnét az ötlet, némiképp módosítva
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése