De az álmodozást félre téve, ez egy expressz elkészíthető recept, és nagy kedvencem. Igazi nyári ízek, és egyébként télen is könnyen előállítható, hisz aszalt paradicsom kerül bele a friss helyett.
A recept a Kifőztük online gasztromagazinban is megjelent.
Aszalt paradicsomos, teljes kiőrlésű penne
Hozzávalók 4 személyre
- 25 dkg teljes kiőrlésű penne
- 2 dl tejszín
- 1/2 fej vöröshagyma
- 1 gerezd fokhagyma
- 3 dkg aszalt paradicsom
- 1 evőkanál frissen aprított bazsalikom és oregánó vegyesen
- só
- őrölt bors
- (olíva)olaj
a tálaláshoz:
- frissen aprított bazsalikom és oregánó vegyesen
A tésztát lobogó, sós vízben megfőzzük, a főzőléből 1-2 merőkanálnyit félreteszünk. A hagymákat megpucoljuk, felaprítjuk, kevés olajon megsütjük, hozzáadjuk a nagyobb darabokra vágott aszalt paradicsomot. Pár perc után felöntjük a tészta főzőlevével, majd ha nagyjából elfőtt, beletesszük a tejszínt. Pár percig főzzük, amíg elkezd sűrűsödni. Fűszerezzük, majd botmixerrel pürésítjük (ha túl sűrű, adunk még hozzá a főzőléből). Tálalás előtt beleforgatjuk a tésztát. Friss zöld fűszerekkel megszórva tálaljuk.
Kalóriatartalom: 402 kcal/fő
CH tartalom: 52 g CH/fő
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése