Na sebaj, bosszúból ma libát sütöttem. :) Receptnek viszont levest hozok, ami elsőre lehet, hogy meglepő, de annyira finom a zeller a füstölt makrélával, hogy jaj.
Zellerkrémleves füstölt makrélával és csírával
Hozzávalók 4 személyre
- 35 dkg zellergumó (tisztítva mérve)
- 3 szál angol zeller
- 1 paszternák
- 1 kisebb vöröshagyma
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1,2 l víz
- 1,5 dkg reszelt parmezán vagy más, intenzív ízű, kemény sajt
- só
- frissen őrölt bors
a tálaláshoz:
- füstöltmakréla-filé
- vegyes csíra
A zöldségeket nagyobb kockákra vágjuk, és az olajon kb. 5 percig pirítjuk. Felöntjük a vízzel, sózzuk, borsozzuk, és a forrástól számítva kb. 15 percig főzzük lefedve. Botmixerrel pürésítjük, belevegyítjük a sajtot, és ha szükséges, még sózzuk, borsozzuk. Szálaira szedett füstölt makrélával és csírával tálaljuk.
CH tartalom: 11 g CH/fő
Tipp: 1 dl tejszín hozzáadásával krémesebbé tehetjük a levest.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése