2016. május 15., vasárnap

Füstölt makrélát a levesbe is

Egy picit kezdem unni ezt az esős időt. Ahelyett, hogy kint ülnénk végre a kertben, itt vagyunk bezárva a gázba. Persze azért kimegyünk, csak hát nem ugyanaz. És hát bosszankodok is, mert beszereztem mindent az első kerti bográcsozáshoz, sütögetéshez, és erre tessék, esik az eső. Az elégetni való fa meg persze teljesen szétázott. :)
Na sebaj, bosszúból ma libát sütöttem. :) Receptnek viszont levest hozok, ami elsőre lehet, hogy meglepő, de annyira finom a zeller a füstölt makrélával, hogy jaj.

Zellerkrémleves füstölt makrélával és csírával


Hozzávalók 4 személyre
- 35 dkg zellergumó (tisztítva mérve)
- 3 szál angol zeller
- 1 paszternák
- 1 kisebb vöröshagyma
- 1 evőkanál olívaolaj
- 1,2 l víz
- 1,5 dkg reszelt parmezán vagy más, intenzív ízű, kemény sajt
- só
- frissen őrölt bors
a tálaláshoz:
- füstöltmakréla-filé
- vegyes csíra
A zöldségeket nagyobb kockákra vágjuk, és az olajon kb. 5 percig pirítjuk. Felöntjük a vízzel, sózzuk, borsozzuk, és a forrástól számítva kb. 15 percig főzzük lefedve. Botmixerrel pürésítjük, belevegyítjük a sajtot, és ha szükséges, még sózzuk, borsozzuk. Szálaira szedett füstölt makrélával és csírával tálaljuk.

CH tartalom: 11 g CH/fő

Tipp: 1 dl tejszín hozzáadásával krémesebbé tehetjük a levest.



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...