Ez a saláta volt az első próbálkozás mángoldoból, már erősebb levelekből készült, nem a tavaszi zsenge verzió, hanem a harsogós fajta, ám annál ízesebb.
Lehet alma nélkül is enni, de szerintem úgy az igazi :)
A recept a Kifőztükben is megjelent és Bioháló csírával készült.
Nyers mángoldsaláta csírával
Hozzávalók 4-6 személyre
20 dkg vörös mángold
3 dkg rukkola-lucerna csíra http://biohalo.hu/termekeink/kevert-csirak/ruccola-lucerna/
1 teáskanál dijoni mustár
1/2 citrom leve
1 evőkanál fehérborecet
3 evőkanál olívaolaj
só
1 savanykás alma, vékonyan felszeletelve
A mángold szárát kivágjuk, vékonyan felkarikázzuk, a levelét nagyobb csíkokra vágjuk. Az öntethez a mustárt elvegyítjük a citromlével és az ecettel, majd folyamatos kevergetés mellett hozzáadjuk az olívaolajat. A salátát összeforgatjuk a csírával és az öntettel. Almaszeletekkel a tetején tálaljuk.
CH tartalom: 4 g CH/fő
Kalóriatartalom: 60 kcal/fő
4 fős adagok esetén
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése