2016. október 27., csütörtök

Kezdjük a legrégebbivel

Olyan borzasztóan sok recept vár már feltöltésre, és mindig olyan sokat vacillálok, hogy melyiket töltsem fel, hogy úgy döntöttem, elkezdem hátulról, a legrégebbivel. Ez például egy 2015. januári recept. :) Igazából imádom a gesztenyével töltött húsokat, a gondom csak az vele, hogy nehéz mellé köretet választani, hogy ne legyen túl magas a szénhidrát tartalma. Ezért is készült salátával, bár ebbe is került édesburgonya, nagyon passzol hozzá az íze. De lehetne sütőtökkel is készíteni. Igazából mindenhogy finom, és szerintem igazi, hideg napokra való főétel, mégsem a megszokott nehéz, gyomorterhelő fogás.

A recept a Kifőztükben is megjelent és a Maroni natúr gesztenyéjével készült.

Gesztenyés pulykamell édesburgonyás spenótsalátával


Hozzávalók 4 személyre
50 dkg pulykamellfilé
25 dkg natúr gesztenyemassza
1 vöröshagyma
1 evőkanál szárított kakukkfű
1/2 dl száraz fehérbor
30 dkg édesburgonya (tisztított mennyiség)
1 lila hagyma
1 teáskanál szárított rozmaring
6-8 dkg bébispenót
(olíva)olaj

őrölt bors

A vöröshagymát megpucoljuk, felaprítjuk, és kevés olajon megpirítjuk. A gesztenyemasszát elkeverjük a sült hagymával, a kakukkfűvel, a sóval és a borssal. A pulykamellfilét 4 szeletre vágjuk, majd 2 réteg folpack között kiklopfoljuk. Mindegyiket sózzuk, borsozzuk, és eloszlatjuk rajtuk a tölteléket. Egyenként lazán feltekerjük, majd előzetesen vízbe áztatott fogvájóval összetűzzük a tekercseket. Lefedhető serpenyőben kevés olajat hevítünk, nagy lángon megpirítjuk a felgöngyölt szeletek minden oldalát. A lángot mérsékelve felöntjük a fehérborral, majd 1 perc múlva 1 dl vizet adunk hozzá. Lefedve és időnként átforgatva a húst 15 perc alatt teljesen átsütjük. Ha a szaft nem elég sűrű, fedő nélkül további 1-2 percig rotyogtatjuk.
A körethez az édesburgonyát és a lila hagymát megpucoljuk, a burgonyát 1 cm-es kockákra, a hagymát kisebb darabokra vágjuk. Elvegyítünk 1 evőkanálnyi olajat a rozmaringgal, a zöldségekre öntjük, alaposan összerázzuk, majd sütőpapírral bélelt tepsibe helyezzük. 200 fokra előmelegített, légkeveréses sütőben 15-20 perc alatt megsütjük, a végén feljebb vehetjük a hőfokot, hogy jobban megpiruljanak.
Tálalás előtt a tekercseket kivesszük a serpenyőből, és alufóliával lefedve 5 percig pihentetjük. Eltávolítjuk a fogvájókat, majd 1-1,5 cm-es szeletekre vágjuk a húst. A salátához a friss spenótleveleket összeforgatjuk kevés olívaolajjal, és megszórjuk a sült zöldségekkel. A húst a szafttal meglocsolva a saláta kíséretében tálaljuk.


CH tartalom: 45 g CH/fő
Kalóriatartalom: 427 kcal/fő



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...