Mivel ennyire imádtuk, úgy döntöttem, megpróbálom házilag is kiísérletezni. Nem mondom, hogy teljesen ugyanolyan, de nekünk ez is bejött. :) A wun gati googli barátunk szerint amúgy egyfajta thai kókuszzselé, sokféle recept változatot láttam, én maradtam inkább annál a verziónál, amit az étteremben ettünk.
A recept a Kifőztükben is megjelent.
Wun gati (thai kókuszzselé) mangószósszal
Hozzávalók 4 személyre
2 dl Cocomas kókusztejszín
6 dkg nyírfacukor
4 dkg kókuszreszelék
15 g zselatin
a mangószószhoz:
1 érett mangó (tisztítva mérve kb. 30 dkg)
1 evőkanál nyírfacukor
1/2 citrom leve
A kókusztejszínt elvegyítjük 2 dl vízzel, a nyírfacukorral és a kókuszreszelékkel. Felforraljuk, majd 1 merőkanálnyit kimerünk belőle egy csészébe. Feloldjuk benne a zselatint, és a kókuszkrémhez keverjük. Langyosra hűtjük, kis szufléformákba szedjük. Tálalás előtt 1-2 órát hűtőben dermesztjük.
A szószhoz a gyümölcshúst 1/2 dl vízzel és a citromlével pürésítjük, majd a nyírfacukorral 10 percig főzzük. A zselét a gyümölcsszósz kíséretében tálaljuk.
Tipp: ha lágyabb állagot szeretnénk, használjunk kevesebb zselatint. A zselatin helyettesíthető agaragarral. 1 adag desszert 337 kcal, és 21 g szénhidrátot tartalmaz.
CH tartalom: 21 g CH/fő (ebből 9 g gyors CH)
Kalóriatartalom: 337 kcal/fő
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése