2011. november 1., kedd

Párhuzam: ruhák és receptek

Vannak receptek, melyeket lát az ember, aztán csak nem mennek ki a fejéből. Vannak ezek között bonyolultak, de vannak egyszerűbbek is, amik, ki tudja, miért, egyszerűen "megofgtak". Nekünk nőknek ezt a kifejezést-érzést biztos nem kell magyarázni, hisz ugyanez történik, ha elmegyünk vásárolni, vagy szimplán csak egy kirakat elé vetődünk. Meglátni és megszeretni. Többek között így vagyunk a ruhákkal. De persze türtőztetjük magunkat, nem vesszük meg az adott darabot, hisz mégsem vagyunk "boltkórosak". De az a bizonyos ruha csak nem megy ki a fejünkből, álmodozunk róla, vágyunk rá. Aztán, két lehetőség van, vagy megvesszük, vagy szenvedünk. Vagy, meglátunk egy másikat, és onnét kezdve arra ácsingózunk.
Szóval, az érzés ismerős remélem mindenkinek. Hát éppígy vagyok én a receptekkel is. Meglátom egy újságban, szakácskönyvben, bárhol, és elhatározom, hogy na ezt biztosan megfőzöm. Szerintem már vagy egy milliószor jutottam erre. De aztán, amikor a közértbe gyorsan elrohanok, mindig elfelejtem megvenni a hozzávalókat, vagy épp nem lehet kapni. Vagy épp a hipermarket közepén állva a az embertömegtől kétoldali undort kapva szimlán kimegy belőlünk a kreativitásnak a szikrája is. Hát igen, nehéz dolog ez a főzés. :)
De a receptek csak nem mennek ki a fejemből, és néha, egy-egy apróság tálcán kínálja a lehetőséget. Például a minap, párom szüleinek kertjéből kaptam friss zsályát. Egyből eszembe jutott az a recept, amit még régebben, szintén a tv paprikában láttam, szép, fehér húsú hal, rajta zsályaszeletek és sonkába volt tekerve. A kísértés megint előkerült. Bosszúságomra azonban elérhető közelségben nem sikerült friss tengeri halat venni, így maradt a csirke.
A "hőn áhított" recept megvalósítása így még várat magára, de az a változat is tökéletes volt. Sok nyűg nincsen vele, csak be a sütőbe és már ehetjük is. Csak legyen kéznél friss zsálya - azt hiszem, ez a legnehezebb része. :)

Zsályával és szalonnával tekert csirke


Hozzávalók 4 személyre
- 60 dkg csirkemell (2 nagyobb mell)
- 12 zsályalevél
- 8 szelet bacon (kb. 10 dkg)
- só, bors, olívaolaj

A csirkemelleket kétkét vastagabb szeletre vágjuk, sózzuk, borsozzuk. A szeletekre 3 zsályalevelet fektetünk, majd betekerjük 2/3 szelet bacon-nel és egy kivajazott tűzálló tálba fektetjük a szeleteket. 180 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük.

Köretnek ehhez készült a cukkinigratin, isteni volt!

CH tartalom: nem kell számolni vele
Kalóriatartalom: 283 kcal/fő


2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...