Mivel túrázni vágyom, olyan receptet hozok, amit túrázáshoz készítettem. Azon kevesek egyike, amit sikeresen le is fotóztam, mert általában ilyenkor a nagy rohanás miatt sok recept megörökítetlenül marad. De őérte kár lenne. :) Ez amúgy egy korábbi recept módosítása volt, de nekünk nagyon bevált. :) Hamaorsan elkészítem majd újra azt a fantasztikus müzliszelet receptet is, amit az egyik őszi túránkra készítettem. Azóta sem megy kia fejemből az íze. :)
Zabpelyhes-magos-csokis keksz
- 10 dkg fehér tönkölyliszt
- 10 dkg zabpehely
- 10 dkg nyírfacukor
- 10 dkg vaj
- 1 tojás
- csipet só
- 2 tk sütőpor
- 5 dkg mandula
- 5 dkg kesudió
- 5 dkg min. 70%-os étcsokoládé (lehetőleg diabetikus / nyírfacukros)
- 2 dkg kakaópor
- csipet só
A lisztet elkeverjük a sóval és sütőporral, kakaóporral, zabpehellyel. A vajat felolvasztjuk a mikróban majd hagyjuk langyosra hűlni, ezt követően
elkeverjük a tojással, majd a cukorral. Kézzel összegyúrjuk a tojásos maszát a
száraz hozzávalókkal. A mandulát, kesudiót és étcsokoládét durvára aprítjuk,
majd ezt is a masszához keverük. Fél órát pihentetjk a hűtőben, ezt követően
golyókat formázunk belőle, amiket egy sütőpapírral bélelt tepsire helyezünk és
kb 1,5 cm vastagságúra kilapítunk. 180 fokra előmelegített sütőben
(légkeveréses) 15 perc alatt megsütjük.
CH tartalom: 15 g CH/keksz
Kalóriatartalom: 173 kcal/keksz
(15 db keksz esetén)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése