Egyébként érdekes, hogy a legelső túrókrémet nem a diéta ihlette. Hanem a 3 évvel ezelőtti (jesszus, hogy telik az idő!) térdműtétem lábadozási időszaka. Rettenetesen vágytam már rá, hogy készíthessek valamit, bármit, mindegy volt, hogy az vacsora, ebéd, vagy épp reggeli. De mivel a lábadozás a kanapéra szögezett (állni ugyanis tilos volt az elején), ezért olyan ételt tudtam csak készíteni, amit ülve/fekve, Uram közreműködésével és szállítmányozási szolgálataival egy tálcán el tudtam készíteni. Így fogyasztottuk el életünk első túrórémét.
Emlékszem, hogy akkor még csodálkoztam rajta, hisz korábban a túrót kenyérhez csak a kőrözött formájában ismertem (amit pedig történetesen kivételesen még mindig nem szeretek). Akkor amúgy annyira megtetszett, hogy rögötn többféle variációt is készítettem belőle. A családi fotóalbumunkban pedig benne is van a fénykép, ahogy borogatott lábbal, kezemben a késsel, aprítom a hozzávalókat a túrókrémhez, persze hatalmas vigyorral a fejemen. :)
A mostani épp egy rukkolás lesz. Bízzatok bennem, érdemes kipróbálni. Pedig engem a készítésénél csak a megfonnyadt, salátába már kevéssé való rukkola ihletett akkor, de fantasztikus párosítás. :)
Rukkolás túrókrém
- 25 dkg túró
- 10 dkg tejföl
- 4 dkg rukkola (ízlés szerint lehet több és kevesebb is)
- só, bors
A rukkolát durvára aprítjuk és elkeverjük a tejföllel és a túróval. Sóval, borssal ízesítjük és már mehet is a kenyérre.
CH tartalom: 1 g gyors CH/adag
Kalóriatartalom: 136 kcal/adag
(8 adaggal számolva)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése