2016. január 3., vasárnap

Téli saláta

Ha valaki azt hiszi, hogy télen nem lehet változatos és finom salátákat készíteni, hát nagyon téved. :) Én imádom a téli salátákat, a nyers gyökérzöldségektől nincs is jobb alapanyag a salátához. A vitaminforrásról már nem is beszélve. :)
Ez a saláta az egyik kedvencem, bár tudom, a mazsolát sokan ellenzik, de én számolva bizony időnként megeszem. Főleg, hogy ezt a salátát vacsorára, kenyér mellé szoktam enni, így meg bőven belefér az az 5 g gyors szénhidrát. :)

A recept a Bioháló támogatásával készült és a Kifőztük online gasztromagazinban is megjelent .

Mazsolás-csírás zellersaláta


Hozzávalók 4-6 személyre
- 1 nagy zellergumó (kb. 45 dkg)
- 3 dkg arany mazsola (cukrozatlan)
- 5 dkg póréhagymacsíra
- 1/2 citrom leve
- 1,5 evőkanál olívaolaj
- 1 evőkanál almaecet
- 1 kávéskanál méz
a tálaláshoz:
4 szelet fekete-erdei sonka (elhagyható

A zellert megpucoljuk, nagy lyukú reszelőn lereszeljük, meglocsoljuk a citrom levével. Az öntethez alaposan elkeverjük az olajat, az ecetet és a mézet, majd belefogatjuk a többi hozzávalót. Sonkaágyon tálaljuk.

CH tartalom: 12 g CH/fő (ebből 5 g gyors CH)
Kalóriatartalom: 94 kcal/fő
(4 fős adagok esetén)




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...