Sütőtökkrémleves kókusztejszínnel
Hozzávalók 6-8 személyre, kb. 2 l leveshez:
- 1 kg sütőtök (tisztítva mérve)
- 1 vöröshagyma
- 1 dl Cocomas kókusztejszín + kevés a tálaláshoz
- 2 gerezd fokhagyma
- 1/2 teáskanál (szecsuáni) bors
- 1/2 citrom leve
- Cayenne-bors (ízlés szerint)
- só
- kókuszolaj
A vöröshagymát megpucoljuk, és a sütőtökkel együtt nagyobb darabokra vágjuk. Fazékban kevés kókuszolajat hevítünk, néhány percig pirítjuk rajta a zöldségeket, majd hozzáadjuk a fokhagymát és a fűszereket. Sózzuk, és felöntjük annyi vízzel, amennyi éppen ellepi. Lefedve, közepes lángon kb. 20 perc alatt megfőzzük, botmixerrel pürésítjük. A kókusztejszínnel és a citromlével elvegyítjük, majd újra összemelegítjük a levest (de már nem forraljuk). Tálaláskor kanállal kevés kókusztejszínt csorgatunk a tetejére.
CH tartalom: 21 g CH/fő (8 fős adagok esetén)
Kalóriatartalom: 214 kcal/fő
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése