És ha csokitortát nem is, de kávés muffin receptet azt hozok. A tésztája egy picit szárazabb a szokásosnál, mivel nincs benne olyan sok zsiradék, és nincs tejtermékkel sem dúsítva, de a krémmel szerintem pont jó :)
Fahéjas-kávés muffin
Hozzávalók 12 darabhoz
- 13 dkg teljes kiőrlésű búzaliszt
- 7 dkg fehér tönkölyliszt
- 11 dkg kókuszzsír vagy vaj
- 10 dkg nyírfacukor
- 3 tojás
- 1/2 csomag sütőpor
- 1,5 teáskanál őrölt fahéj
- 1/2 dl erős feketekávé
- 1 csipet só
a tetejére:
- 15 dkg mascarpone
- 3 dkg nyírfaporcukor
- 1/2 dl erős feketekávé
- 1 csipetnyi őrölt fahéj
A liszteket elvegyítjük a sütőporral, a sóval és a fahéjjal. A zsiradékot felolvasztjuk, kézi mixer segítségével eldolgozzuk a cukorral. Egyesével hozzáadjuk a tojásokat, a kávét, majd a lisztes elegyet, és spatula vagy fakanál segítségével, gyors mozdulatokkal összeállítjuk a tésztát.
A muffintepsi mélyedéseit papírkapszlikkal kibéleljük, elosztjuk bennük a masszát. 160 fokra előmelegített sütőben kb. 25 perc alatt megsütjük.
A mascarponét elvegyítjük a nyírfaporcukorral és a kihűlt kávéval, tálalás előtt a muffinok tetejére halmozzuk. Fahéjjal megszórva tálaljuk.
CH tartalom: 18 g CH/darab
Kalóriatartalom: 237 kcal/darab
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése