Gombapaprikás teljes kiőrlésű tönkölynokedlivel
Hozzávalók 6 személyre:
- 70 dkg csiperkegomba
- 30 dkg laskagomba
- 1 nagy vöröshagyma
- 1 evőkanál teljes kiőrlésű tönkölyliszt (elhagyható)
- 1-2 evőkanál tejföl
- 1-2 teáskanál őrölt pirospaprika
- só
- őrölt bors
- (olíva)olaj
a nokedlihez:
- 23 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
- 10 dkg fehér tönkölyliszt
- 1,6 dl tej
- 2 tojás
- 1 evőkanál (olíva)olaj
- só
a tálaláshoz:
- tejföl
A gombát alaposan megmossuk, vékonyan felszeleteljük. A megtisztított vöröshagymát felaprítjuk, és olajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a pirospaprikát, 1/2 dl vizet, és lefedve 5 percig puhítjuk. Beletesszük a gombát, majd a saját levében, lefedve, néha megkeverve 15-20 perc alatt megpároljuk. Elvegyítjük a tejföllel. Ízlés szerint ha sűríteni szeretnénk, 1 evőkanálnyi lisztet adhatunk a tejfölhöz.
A nokedlihez a tojást a tejjel alaposan elkeverjük, majd elvegyítjük a lisztekkel és az olajjal. Sűrű tésztát kell kapnunk. Nokedliszaggatóval forrásban lévő vízbe szaggatjuk, kifőzzük. Akkor van kész, ha a nokedli feljött a víz tetejére. Leszűrjük, a gombapaprikással és tejföllel tálaljuk.
Tipp: ne keverjük túl a nokedli tésztáját, különben nagyon kemény lesz.
CH tartalom: 47 g CH/fő (ebből 10 g CH a gombapaprikás)
Kalóriatartalom: 347 kcal/fő (ebből 121 kcal a gombapaprikás)
Van valamilyen hátránya, ha kizárólag laskagombából készül és nem csiperkével keverve?
VálaszTörlés