Diógolyó
Hozzávalók 18 db-hoz
15 dkg darált dió
10 dkg cukormentes sárgabaracklekvár
8 dkg apró szemű zabpehely
5 dkg nyírfaporcukor
a forgatáshoz:
10 dkg étcsokoládé (legalább 70% kakaótartalmú vagy diabetikus)
A hozzávalókat elvegyítjük, a masszából golyókat formázunk. 10 percre mélyhűtőbe tesszük, közben vízfürdő fölött megolvasztjuk a csokoládét. A hideg golyókat belemártjuk, és sütőpapíron hagyjuk megdermedni.
Tipp: a lekvár sűrűségétől függően több vagy kevesebb zabpehelyre lehet szükségünk, hogy a massza formázható legyen. Készíthetünk kisebb darabokat is, akár szaloncukornak is.
CH tartalom: 7 g CH/db
Kalóriatartalom: 111 kcal/db
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése