2016. december 11., vasárnap

Golyóbis, ezúttal gesztenyéből

A diógolyó után most jöjjön megint egy gesztenyés recept. Ezt még gyorsabb elkészíteni és nem kevésbé finom, ha megcsúsztunk időben a vendégváráskor, erre még akkor is marad 5 percünk,csak ne felejtsük el kivenni a gesztenyemasszát a fagyasztóból. :)
Ha időnk és energiánk engedi, készíthetünk feleakkora golyóbisokat is, az kicsit elegánsabb és tovább is kitart. :)

Rumos gesztenyegolyó


Hozzávalók 20 db-hoz
25 dkg natúr darált gesztenye
4 dkg nyírfaporcukor
5 dkg vaj vagy kükuszzsír
2 evőkanál rum
a forgatáshoz:
cukrozatlan kakaópor

A felengedett gesztenyét összedolgozzuk az olvasztott vajjal és a többi hozzávalóval. A masszából golyókat formázunk, majd mindet megforgatjuk kakaóporban. Hűtőben tároljuk.


CH tartalom: 6 g CH/db
Kalóriatartalom: 42 kcal/db



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...