2016. december 19., hétfő

Szaloncukor házilag

Na ez az a recept, ami már két éve készült de persze tavaly karácsonykor nem volt időm feltölteni. Ezért két éve ott lapul a feltöltésre váró anyagok között és majdnem megint ott ragadt. De most gyorsan felrakom, két receptet egy posztban, hátha még kedvetek van kreatívkodni. Én mondjuk karácsony előtti este készítettem el őket, úgyhogy még nincs késő nekilátni :) Főleg, hogy a gesztenyés elég gyorsan romlandó.

Kókuszos és gesztenyés szaloncukor


Kókuszos szaloncukor

Hozzávalók 30-36 darabhoz
10 dkg kókuszliszt
10 dkg kókuszreszelék
2 dl kókusztejszín
8 dkg nyírfacukor
3 dkg kókuszvaj
15-20 dkg diabetikus étcsokoládé (legalább 70% kakaótartalmú)
1 evőkanál olívaolaj

A kókusztejszínt elvegyítjük a kókuszvajjal és nyírfacukorral, addig melegítjük, amíg a cukor felolvad. Hozzáadjuk a kókuszreszeléket és kókuszlisztet, alalposan összedolgozzuk. Hagyjuk kihűlni, szaloncukrokat formázunk, majd megmártjuk az olívaolajjal elvegyített, olvasztott étcsokoládéban. Hűtőben hagyjuk megdermedni.


CH tartalom: 4 g CH/db
Kalóriatartalom: 75 kcal/db
32 darab esetén

Gesztenyés szaloncukor

Hozzávalók 24 db-hoz
25 dkg natúr darált gesztenye
4 dkg nyírfaporcukor
3 dkg cukrozatlan kakaópor
2,5 dkg olvasztott vaj
1 narancs reszelt héja
1-2 evőkanál frissen facsart narancslé
a forgatáshoz:
kakaópor vagy olvasztott étcsokoládé

A kiolvasztott gesztenyét összedolgozzuk a többi hozzávalóval. A masszából szaloncukrokat formázunk, majd megforgatjuk kakaóporban, vagy megmártjuk olvasztott étcsokoládéban.

CH tartalom: 5 g CH/db
Kalóriatartalom: 36 kcal/db





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...