Kókuszos és gesztenyés szaloncukor
Kókuszos szaloncukor
Hozzávalók 30-36 darabhoz
10 dkg kókuszliszt
10 dkg kókuszreszelék
2 dl kókusztejszín
8 dkg nyírfacukor
3 dkg kókuszvaj
15-20 dkg diabetikus étcsokoládé (legalább 70% kakaótartalmú)
1 evőkanál olívaolaj
A kókusztejszínt elvegyítjük a kókuszvajjal és nyírfacukorral, addig melegítjük, amíg a cukor felolvad. Hozzáadjuk a kókuszreszeléket és kókuszlisztet, alalposan összedolgozzuk. Hagyjuk kihűlni, szaloncukrokat formázunk, majd megmártjuk az olívaolajjal elvegyített, olvasztott étcsokoládéban. Hűtőben hagyjuk megdermedni.
CH tartalom: 4 g CH/db
Kalóriatartalom: 75 kcal/db
32 darab esetén
Gesztenyés szaloncukor
Hozzávalók 24 db-hoz
25 dkg natúr darált gesztenye
4 dkg nyírfaporcukor
3 dkg cukrozatlan kakaópor
2,5 dkg olvasztott vaj
1 narancs reszelt héja
1-2 evőkanál frissen facsart narancslé
a forgatáshoz:
kakaópor vagy olvasztott étcsokoládé
A kiolvasztott gesztenyét összedolgozzuk a többi hozzávalóval. A masszából szaloncukrokat formázunk, majd megforgatjuk kakaóporban, vagy megmártjuk olvasztott étcsokoládéban.
CH tartalom: 5 g CH/db
Kalóriatartalom: 36 kcal/db
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése