2016. december 16., péntek

Az utolsó golyócska

Ezt a desszertgolyó válogatást tavaly karácsonykor készítettem a kollégáimnak ajándékba. Ez az utolsó belőle, a mandulás trüffel. Szobahőmérsékleten kell hagyni tálalás előtt, hogy ne legyen kemény, de ha nem azonnal esszük meg, érdemes hűtőben tárolni, nehogy megromoljon a tejszín benne.
De miből is állt ez a válogatás?
Csupa kókusz kókuszgolyó
Rumos gesztenyegolyó
Diógolyó
És végül a mai változat, a mandulás trüffelgolyó.

A szép az benne, hogy mind a 4 készíthető mindenmentes változatban is. :)

Mandulás trüffelgolyó


Hozzávalók kb. 30 db-hoz
20 dkg 80% kakaótartalmú (vagy diabetikus) étcsokoládé
2 dl habtejszín vagy kókusztejszín
3 dkg nyírfacukor
5 dkg mandulaliszt
2 evőkanál mandulalikőr
a forgatáshoz:
aprított mandula

A tejszínt forráspontig hevítjük, levesszük a tűzről, majd hozzáadjuk a nyírfacukrot és a darabokra tört csokoládét. 10 percig állni hagyjuk, ezután a likőrrel és a mandulaliszttel elvegyítjük. Teljesen kihűtjük, majd golyókat formázunk belőle, és aprított mandulába forgatjuk.


CH tartalom: 3 g CH/db
Kalóriatartalom: 71 kcal/db




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...