Minden esetre megvannak az előnyei a nyárnak még mindig. Mégpedig, hogy mindig lehet finom friss zöldségeket kapni. Egyébként azt vettem észre, hogy mostanra már állandósult nálunk, hogy a főételhez, még ha hús is az, mindig készítek egy jó nagy adag zöldség is. A hús-krumpli fogás nálunk nem működik. :)
Nyári zöldséges-csirkés spagetti
Hozzávalók 4 személyre:
- 1 csirkemellfilé (kb. 30-35 dkg)
- 1 kis cukkini (kb. 15-20 dkg)
- 1 közepes fej lilahagyma (kb. 8 dkg)
- 3 paradicsom (kb. 30 dkg)
- 1/2 kaliforniai paprika
- 10 dkg fekete olajbogyó
- 1 tk frissen aprított bazsalikom
- 1 tk frissen aprított oregánó
- só, bors, olívaolaj
- 22 dkg spagetti durumlisztből
A spagettit lobogó sós vízben kifőzzük. A feltéthez a húst egészen apró csíkokra vágjuk, sózzuk, borsozzuk és egy evőkanálnyi olívaolajon megsütjük, majd félretesszük. Miközben sül a hús, felaprítjuk a zöldségeket: csíkokra vágjuk a cukkinit, a kaliforniai paprikát, a hagymát félbe vágjuk, majd felszeleteljük, a paradicsomot pedig apró kockákra vágjuk. Miután a húst kivettük a serpenyőből, beledobjuk a paprikát és kevés olajon pár percig pirítjuk, majd hozzáadjuk a lilahagymát és a cukkinit, sózzuk, borsozzuk, kb. 3 percig így pirítjuk nagy lángon, majd visszatesszük hozzá a húst, az olajbogyót és a paradicsomot. Alacsony lángon sütve hagyjuk, hogy a paradicsom levet eresszen és pépessé váljon, majd hozzáadjuk az oregánót és a bazsalikomot. Még egyet roggyantunk rajta és kész is.
CH tartalom: 49 g CH/fő
Kalóriatartalom: 437 kcal/fő
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése