2012. szeptember 23., vasárnap

Ilyet se mondtam még, de ez tényleg a legjobb... :)

Nem szokásom a saját főztömből bármit is legjobbnak, vagy isteninek hívni, hisz ízlések és pofonok különbözőek. Az, hogy nekem és Uramparancsolómnak ízlik, csak egy dolog. A múlt hétvégi ebédre azonban mégis azt mondom, hogy a legjobb. Nagyon szeretem a csirkét mustárosan elkészíteni, sokváltozatban készítettem is már. Ment tésztára, ment kakukkfűvel-hagymásan, volt mézesen, volt wokban zöldbabbal, vagy csak úgy simán. És persze még sok másféleképpen, amit épp nem fotóztam. De minden kétséget kizáróan, verhetetlenül, a legjobb mustárs csirkét a múlt héten készítettem. Nagyon remélem, nem csak nekünk fog ennyire ízleni. :)

A legjobb mustáros csirke


- csirkedarabok 4 főre vegyesen (én 4 alsócombot és egy nagy mellet használtam)
- 1 közepes fej vöröshagyma (megpucolva 160 g)
- 4 szelet bacon
- 2,5 dl zöldségalaplé (én a mellette fortyogó levesből vettem ki egy kis levet)
- 2 csapott ek dijoni mustár
- só, bors, olívaolaj
- 1 tk vaj
- 1 tk keményítő

A csirkedarabokat megmossuk, szárazra töröljük és besózzuk, borsozzuk. A bacont csíkokra vágjuk, a hagymát felaprítjuk. A zöldséglevest csomómentesen elkeverjük a mustárral. Egy fedős, magas falú serpenyőben evőkanálnyi olívaolajat hevítünk, beledobjuk a vajat, és a csirkedarabok mindkét oldalát nagy lángon 2-2 perc alatt megpirítjuk. Lefedve félretesszük őket. A maradék zsiradékba beledobjuk a szalonnát és mikor kezd pörcösödni és kisült a zsírja, hozzáadjuk a hagymát. 3-4 perc alatt a hagymát is megpirítjuk, ekkor felöntjük a mustárral elkevert zöldségalaplével és visszatesszük bele a csirkedarabokat. Lefedjük és alacsony lángon rotyogtatva főzzük összesen 45 percig. Néha megforgatjuk a csirkedarabokat, hogy minden részüket átjárja a mustáros lé. A főzési idő leteltével levesszük a fedőt. Ekkor - habár már kevesebb a lé a lábasban - a lé még elég híg. Épp ezért a keményítőt egy kevés hideg vízzel kikeverjük, és a szatfhoz adjuk. Pár perc alatt besűrítjük így a mártást. Tálalás előtt megszórjuk petrezselyemmel.
Köretként rizs illik hozzá, vagy petrezselymes burgonya.

CH tartalom: 1 adag CH tartalma mindössze 4 g lassú CH, barna rizzsel kiegészítve ideális ebéd inzulinrezisztenseknek


12 megjegyzés:

  1. Nagyon, de nagyon finom volt!!! Köszönöm a sikerélményt, a férjem meg az ebédet:)
    (Rendszeresen főzök a blogról és eddig minden átlagon felüli ebéd lett!:))

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Jaj, milyen jó ilyeneket hallani/olvasni! Vannak időszakok, mikor elgondolkodom rajta, hogy vajon csak nekem mega férjemnek ízlik a főztöm. De az ilyen visszajelzések új lendületet adnak, úgyhogy én köszönöm! :)

      Törlés
  2. Szia kedves!Itt fekszem a 6hónapos kisfiam mellett,és új erőt adott a recepted.Így már egyszerű ês nem tűnik önsanyargatásnak az étrendünk.Kicsi mellett nincs idő számolgatni kisérletezni.Jó hogy megtaláltalak.Holnaptol a te receptjeid fignak az asztalon virítani! Végig főzök mindent igy leegyszerüsítetted az életem.Könnyebb recept alapján főzni.Remélem amíg a végére érek kidobsz ujjabb ir.es recepteket!Nagy szüksêg van a tudásodra!Ajànlj kérlek még recepteket,mit hol találok tőled?Köszi Dani anyu.<3

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia, örülök, hogy segtíhetek a receptjeimmel, pici baba mellett el sem tudom képzelni, mennyire nehéz lehet tartani a diétát, hisz ilyenkor juthat a legkevesebb idő magadra. :)
      Hozok folyamatosan recepteket, csak néha egyéb terheltség miatt nem jutok be sajnos a konyhába. Az összes IR-kompatibilis receptemet itt találod: http://flamcsi.blogspot.hu/p/inzulinrezisztencia-160-grammos-dieta.html
      Ezt a listát folyamatosan frissítem az új receptekkel.
      Jó keresgélést és főzést!
      Viki

      Törlés
    2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

      Törlés
  3. Kedves Viki! Köszönöm szépen a munkádat, állandó vendége vagyok az oldaladnak. Nagy segítséget jelent,hogy minden napszakhoz meg lehet találni a megfelelő ételt, az ahhoz való receptet. Egy kérdésem lenne, ami örök kérdés számomra, amikor vajat írsz, mire gondolsz? Margarin? Igazi (80%-os) vaj? Köszönöm a válaszodat előre is! Üdvözlettel: Kata

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Kata,
      köszönöm a kedves szavakat, örülök, hogy tetszenek a receptjeim!
      A vaj nálam teavajat jelent, margarint évek óta nem használok már, a vaj egészségesebb. :)
      Szép estét,
      Viki

      Törlés
  4. Kedves Viki! Köszönöm szépen a munkádat, állandó vendége vagyok az oldaladnak. Nagy segítséget jelent,hogy minden napszakhoz meg lehet találni a megfelelő ételt, az ahhoz való receptet. Egy kérdésem lenne, ami örök kérdés számomra, amikor vajat írsz, mire gondolsz? Margarin? Igazi (80%-os) vaj? Köszönöm a válaszodat előre is! Üdvözlettel: Kata

    VálaszTörlés
  5. Szia,

    Ez volt az első recept, amit megcsináltam Tőled, de tuti nem az utolsó.
    Nagyon finom volt, köszönjük szépen!
    További jó "munkát"! :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia Scully!
      Köszönöm, remélem, más recepteket is kipróbálsz majd és ízleni fognak! :)
      Jó munkát Neked is a konyhában! :)
      Üdv,
      Viki

      Törlés
  6. A kedvenc receptem tőled. Rengetegszer elkészítettem már. Imádja az egész család :) Én kuszkuszt csinálok hozzá köretnek, isteni vele!!! Köszönöm a receptet!

    VálaszTörlés
  7. A kedvenc receptem tőled. Rengetegszer elkészítettem már. Imádja az egész család :) Én kuszkuszt csinálok hozzá köretnek, isteni vele!!! Köszönöm a receptet!

    VálaszTörlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...