Így marad az egyik legegyszerűbb megoldás, mégpedig a krémleves. Alapvetően karfiolból szerettem volna, de a brokkoli az szebb volt, így abból készült végül. :)
Szerintem kevesen vannak, akik még sosem főzték. :) Én nem szoktam túlbonyolítani, minél egyszerűbb, annál jobb.
Brokkoli krémleves
- 1 közepes fej brokkoli (kb. 35 dkg)
- 1 kis krumpli (kb. 10 dkg)
- 2 gerezd fokhagyma
- 2 dl tejszín
- só, bors, szerecsendió
A brokkolit rózsáira bontjuk, a krumplit megpucoljuk és felaprítjuk, és a fokhagymával együtt bő 1 liter sós vízben megfőzzük. Botmixerrel pürésítjük, felöntjük a tejszínnel. Újra összemelegítjük, de már nem forraljuk.
Készítettem még hozzá egy kis felaprított snidlinget olívaolajjal és chilipaprikával elkeverve, amit ha a közepére helyezünk, szépen megmarad és feldobja, csak lefelejtettem a képről. :)
No és persze dukál hozzá sajtos pirítós is. :)
CH tartalom: 9 g CH/fő
Kalóriatartalom: 152 kcal/fő
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése