De ha már leszedtük, főzzük is meg. Mondjuk egy levesbe. Gombástul. :)
Snidlinges gombaleves
- 30 dkg csiperke gomba
- 2 sárgarépa (kb. 16 dkg)
- 1 fehérrépa (kb. 6 dkg)
- 1 vöröshagyma (kb. 10 dkg)
- 1 csokor snidling
- 1/2 csokor petrezselyem
- só, bors
- 1 ek vaj
- 1 tojás
- 3 ek teljes kiőrlésű tönkölylisz (fele lehet fehér tönkölyliszt)
A zöldségeket megpucoljuk, a répát felkarikázzuk, a gombát vékonyan felszeleteljük. Egy vastagabb aljú fazékban felforrósitunk 1 evőkanál olívaolajat / vajat, és pár percig pirítju rajta a répákat, majd felöntjük 1,5 l vízzel és beletesszük a vöröshagymát. Ha felforrt, hozzáadjuk a gombát, sózzuk, borsozzuk, kis lángon 10 percig főzzük. Közben a felaprítjuk a snidlinget és a petrezselymet. A vajat megolvasztjuk mikróban és elkeverjük a tojással, majd elvegyítjük a lisszttel és egy csipet sóval és 1 púpos teáskanálnyi snidlinggel. Kiskanállal beleszaggatjuk a levesbe a galuskát. Még 10 percig főzzók, kiszedjük belőle a hagymát (csak az íze miatt kellett bele), majd a sindlinggel és petrezselyemmel megszórva tálaljuk.
Az egyik kedvencünk lesz azt hiszem. :)
CH tartalom: 12 g CH/adag 4 fő esetén (hagymát nem számoljuk)
Kalóriatartalom: 115 kcal/adag
Forrás: valamelyik főzőmagazinban akadtam rá, nem emlékszem pontosan, melyikben.
fantasztikus kis ültetvényed van!!! :)
VálaszTörlésköszönöm! már várom hogy a bazsalikom is "aratható" legyen :)
VálaszTörlés