Csirkemell fűszeres-fetás padlizsánsalátával
Hozzávalók 4 személyre
- 50 dkg csirkemell
- 1 kis fej saláta
- 2 közepes padlizsán (kb. 60 dkg)
- 10 dkg feta
- 1 gerezd fokhagyma
- 3 ek olívaolaj
- 1 citrom
- 1 marék bazsalikomlevél
- 1 csokor petrezselyem
- só, bors
- (olíva)olaj
A csirkemellet felszeleteljk, sózzuk, borsozzuk, kevés olajon megsütjük. A salátát alaposa megmosssuk, megszárítjuk, felcsíkozzuk és egy tálra szórjuk. A padlizsánokat 1 centis szeletekre vágjuk, besózzuk és 15 percig állni hagyjuk. Sütés előtt papírtörlővel leitatjuk róla a nedvességet és pár perc alatt egy vastag aljú grillserpenyőben mindkét oldalán megsütjük őket. Az öntethez az olívaolajat elkeverjük a citrom kifacsart levével és az összezúzott fokhagymával. Amikor megsültek a padlizsánok, rádobjuk a salátára, meglocsoljuk az öntettel, majd rátépkedjük a petrezselymet és a bazsalikomot, majd rámorzsoljuk a fetát és kész is.
CH tartalom: 9 g CH/fő
Kalóriatartalom: 281 kcal/fő
Forrás: 500 saláta c. szakácskönyv
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése