2011. június 19., vasárnap

Kevés energia felhasználásával

Tegnap kicsit megáfztam, így a mára betervezett vacsoraprogram ugrott, maradt a kanapé. Viszont így nem sok minden maradt ma estére a hűtőben, így azzal kellett gazdálkodni, ami volt: pár paprika. Ráadásul mindezt a lehető legkevesebb energiabefektetéssel. Azt hiszem, a végeredmény akkor sem lehetett volna jobb, ha előre tervezett. :)

Fűszeres sültpaprika krém


Hozzávalók 4 személyre:
- 2 piros kaliforniai paprika (kb. 18 dkg)
- 1 kisebb fej vöröshagyma (kb. 8 dkg)
- 2 gerezd fokhagyma
- 4 szem kardamom mag
- 1/2 tk koriander mag
- 1/2 tk édeskömyény mag
- só, bors
- olívaolaj (1-2 ek)

A paprikákat szeletekre vágjuk, és megforgatjuk egy kevés olívaolajban és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük. 200 fokon 15 percig sütjük a paprikát, majd megfordítjukk és még 5 percig sütjük a másik oldalán. Közben a hagymákat felaprítjuk, kevés olajon megpirítjuk. Mikor már majdnem kész, rászórjuk az előzetesen mozsárban összetört fűszereket, és pár percig pirítjuk azokat is. Ha elkészült a paprika, kivesszük a sütőből, várunk néhány percet, majd lehúzzuka héjait. A paprikát és a fűszeres hagymát botmixerrel pürésítjük, sózzuk, borsozzuk és kész is. :)

Mi pitakenyérrel ettük, de pirítóssal is tökéletes.

Egy arab ihletésű ebédnél előételnek is remek.

CH tartalom: 3 g lassú CH/fő
Kalóriatartalom: 23 kcal/fő



Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...