Bulgurral töltött cukkini
- 2 nagy méretű cukkini (kb. 50 dkg)
- 15 dkg darált csirkemell
- 10 dkg bulgur
- 10 dkg feta sajt
- 1 közepes fej vöröshagyma (kb. 10 dkg)
- 2 szál újhagyma (kb. 3 dkg)
- 1 szárított chili
- 1 csokor petrezselyem
- só, bors
A bulgurt térfogatához képest kétszeres mennyiségű vízben megfőzzük (akkor van kész, ha elfőtt róla a víz a rizshez hasonlóan). Miközben fő, felaprítjuk a hagymát, olívaolajon megpirítjuk, majd hozzáadjuk a darált húst és az újhagymát. Sózzuk, borsozzuk, hozzádjuk az elmorzsolt chilipaprikát és amikor megsült, belekeverjük az aprított petrezselymet. Végül elvegyítjük a darálthúst, a bulgurt és ahozzá morzsoljuk a fetát.
A cukkiniket 5 cm-es darabokra vágjuk, és kb fél-egy centire a szélétől kivájjuk a belsejüket úgy, hogy az alján maradjon talpa. Érdemes az elején késsel bevagdosni oldalait, mint rögtön kiskanállal nekiesni, mivel akkor könnyebben kijön a belseje. :) A kivájt cukkinidarabokat forrásban lévő sós vízben 4 percig előfőzzük, majd hagyjuk kicsöpögni belőlük a vizet. Sütőpapírral bélelt tepsire helyezzük őket, megtöltjük a töltelékkel és 200 fokos sütőben 15 percig sütjük.
Aki nem szereti, vagy nem akarja kipróbálni a bulgurt, az készítheti sima rizzsel is.
Könnyű kis ebéd meleg nyári napokra!
CH tartalom: 26 g CH/fő
Kalóriatartalom: 284 kcal/fő
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése