2012. szeptember 25., kedd

Egészségesen nassolni

Na jó, ez a cím azért túlzás, mert nassolnom mindentől függetlenül sem szabad. Ennek ellenére múlt hét végén kreáltam egy kis rágcsálnivalót, több okból is. Egyrészt, unom a korpovit kekszet. Másrészt igazi kis konyhában tüsténkedő jó feleség akartam lenni és szép kis vacsorát rittyentettem este az asztalra. De gondoltam, nem árt a sör meg a bor mellé valami ropogós falatka is.
Még a héten bukkantam rá a Nők Lapja Konyha egy régebbi számában erre a receptre. Jellemző, hogy az ember milyen bamba tud lenni, hisz a 160 grammos diéta rovat már jó ideje megvan benne, recepteket ki is vágtam és el is tettem belőle, de sosem foglalkoztam vele, hogy mi is ez. Valószínűleg azért, mert minden, ami a diéta szóra hallgatott, nem nagyon érdekelt szerencsés alkatomnál fogva. Most bezzeg visszaüt ez az érdektelenség. :)
Szóval, a receptet onnét vettem és bevallom, eleinte nem sok bizalmam volt hozzá, aztán rájöttem, hogy túl sok veszíteni valóm úgy sincs, amúgy sem volt még olyan recept a Nők Lapja Konyhából, ami ne sikerült volna jól emlékeim szerint. :) Ajánlom mindenkinek, nem csak diétázóknak. :) A rengeteg sült olajos mag miatt nagyon ízletes kis ropogós.
A mártogatós az én extra ötletem volt, szeretek tunkolni. És kallódott már pár napja a kápia a hűtőben, amit fel kellett használni,

Magos Graham-rudak kakukkfüves sült paprika mártogatóssal




Hozzávalók a Graham-rudakhoz: (kb. 30 darabhoz)
- 20 dkg Graham liszt
- 8 dkg vaj
- 2 tojás
- 2 tk tejföl
- 10 g szezámmag
- 10 g lenmag
- 10 g napraforgómag
- só

Hozzávalók a márotgatóshoz:
- 6 db kápia paprika
- 1 ek friss kakukkfű
- só, bors
 
A mártogatóshoz a paprikákat sütőpapírral bélelt tepsire fektetjük és 200 fokra előmelegített sütőben 20 perc alatt megsütjük őket. Hagyjuk langyosra hűlni és ekkor lehúzzuk a héjukat. Kivesszük a csutkáját a magokkal, a paprikahúst a kakukkfűvel együtt pedig egy botmixerrel pürésítjük. Sózzuk, borsozzuk és kész is.
A lisztet elkeverjük a sóval és elmorzsoljuk a kis kockákra vágott vajjal. Hozzáadjuk az egyik tojást és a tejfölt (a tejföl mennyiségét úgy szabályozzuk, hogy könnyen nyújtható tésztát kapjunk). Lisztezett gyúródeszkán 3 mm vastagságúra kinyújtjuk a tésztát. Megkenjük a másik tojással, és megszórjuk a magokkal. Csíkokra vágjuk és sütőpapírral bélelt tepsire helyezzűk a tésztarudakat. 180 fokra előmelegített sütőbe tesszük és megsütjük.
 
CH tartalom: 30 darab esetén 1 rúd 4,7 g lassú CH-t tartalmaz
 

 
Forrás: a Graham-rudak receptje a Nők Lapja Konyhából származik

2 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...