Pestos-zöldbabos-pulykahúsos tészta
- 25 dkg durum tészta
- 20 dkg zöldbab (én frisset használtam)
- 3 szál újhagyma (kb. 6 dkg)
- 2 ek pesto (kb. 3 dkg)
- 1/2 dl tejszín
- só, bors, olívaolaj
- 40 dkg pulykamellfilé
Tésztát lobogó sós vízben, kevés olívaolajjal megfőzzük. A zöldbabot (6-10 perc alatt fajtájától függően) roppanósra főzzük. A pulykamellet felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, kevés, majd kevés olívaolajon megsütjük. Ha kész, csíkokra vágjuk a hússzeleteket. A visszamaradt olajhoz öntünk még egy keveset, pár perc alatt megpároljuk a hagymát, visszadobjuk hozzá a húscsíkokat, majd hozzáajduk a pestot és a tejszínt. Összeforraljuk, beletesszük a zöldbabot is. Tehetónk a tejszínhez keveset a zöldbab főzőlevéből is. Legvégül összeforgatjuk a tésztával és tálalhatjuk is.
CH tartalom: 1 adag 39 g lassú CH-t tartalmaz
Forrás: GoodFood Magazin 2013 szeptember
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése