2013. szeptember 16., hétfő

A 12 perces ebéd

Megpróbálom időben hátulról kezdődően ledolgozni a lemaradásomat a receptek tekintetében. A legszebb, hogy ilyenkor egész egyszerűen elfelejtem a receptet, mire eljutok odáig, hogy leírjam. Főzés közben mi sem egyszerűbb: puff 1-2 zöldséget a serpenyőbe, kis hagyma, olíavaolaj. Akkor és ott még ki is számolom gyorsan fejben a szénhidrát tartalmát. Aztán eltelik egy nap, két nap, egy hét, két hét, a végén 1-2 hónap, és ott vagyok, hogy örülök, ha fel tudom idézni a tényleges hozzávalókat. :)
Ami még ennél is jobb, mikor este készülök el egy fogással, már sötét van, lámpafénynél pedig utálok fotózni. Tehát, marad a reggel. Reggel viszont álmos vagyok, rohanok, össze kell csomagolni az aznapi ennivalót, gyümölcsturmixot készíteni, vasalni, és persze eszembe jut, mennyire sok munka vár rám aznap, és még inkább rohanok. Fotózás kimarad. Az étel pedig elfogy, mielőtt dokumentálhatnám. :) És mivel ritkán főzöm kétszer ugyanazt, a recept csak a kis kockás füzetem maszatos oldalain marad meg. :)
Így, ha már a mindennapok is rohanósak, most egy hétköznapi rohanós receptet hozok. 12 perc alatt elkészíthető - akár egy nyugisabb reggelen, munka előtt is (nem véletlenül lett ételhordó dobozkában lefotózva). A kuszkusz ilyen szempontból még mindig egy jolly yoker nálam. :)

Sült csirkemell paradicsomos-bazsalikomos kuszkusszal (2 főre)


- 1 közepes csirkemellfilé (kb. 35-40 dkg)
- 2 közepes méretű paradicsom (kb. 15 dkg)
- 10 dkg kuszkusz
- kb. 15 levél bazsalikom
- só, bors olívaolaj

A kuszkuszt leöntjük forrásban lévő, enyhén sós, kétszeres mennyiségű vízzel és 10 percig állni hagyjuk, hogy beszívja a nedvességet és megpuhuljon. Mindeközben a csirkemellet felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, majd kevés olívaolajon kisütjük. A paradicsomot felkockázzuk, a bazsalikom leveleket összetépkedjük és a kész kuszkuszhoz keverjük. Ezzel kész is vagyunk. :)

CH tartalom: 1 adag 39 g lassú CH-t tartalmaz


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...