Ami még ennél is jobb, mikor este készülök el egy fogással, már sötét van, lámpafénynél pedig utálok fotózni. Tehát, marad a reggel. Reggel viszont álmos vagyok, rohanok, össze kell csomagolni az aznapi ennivalót, gyümölcsturmixot készíteni, vasalni, és persze eszembe jut, mennyire sok munka vár rám aznap, és még inkább rohanok. Fotózás kimarad. Az étel pedig elfogy, mielőtt dokumentálhatnám. :) És mivel ritkán főzöm kétszer ugyanazt, a recept csak a kis kockás füzetem maszatos oldalain marad meg. :)
Így, ha már a mindennapok is rohanósak, most egy hétköznapi rohanós receptet hozok. 12 perc alatt elkészíthető - akár egy nyugisabb reggelen, munka előtt is (nem véletlenül lett ételhordó dobozkában lefotózva). A kuszkusz ilyen szempontból még mindig egy jolly yoker nálam. :)
Sült csirkemell paradicsomos-bazsalikomos kuszkusszal (2 főre)
- 1 közepes csirkemellfilé (kb. 35-40 dkg)
- 2 közepes méretű paradicsom (kb. 15 dkg)
- 10 dkg kuszkusz
- kb. 15 levél bazsalikom
- só, bors olívaolaj
A kuszkuszt leöntjük forrásban lévő, enyhén sós, kétszeres mennyiségű vízzel és 10 percig állni hagyjuk, hogy beszívja a nedvességet és megpuhuljon. Mindeközben a csirkemellet felszeleteljük, sózzuk, borsozzuk, majd kevés olívaolajon kisütjük. A paradicsomot felkockázzuk, a bazsalikom leveleket összetépkedjük és a kész kuszkuszhoz keverjük. Ezzel kész is vagyunk. :)
CH tartalom: 1 adag 39 g lassú CH-t tartalmaz
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése