2013. szeptember 10., kedd

Éjszakai gondolatmenet

Tegnap éjjel álmatlanul forgolódva az alábbi gondolatok fogalmazódtak meg bennem:
1. az utolsó kávé, amit késő délután iszol, az már nem kellett volna
2. ne vigyél haza munkát
3. ha hazaviszed, ne lefekvés előtt állj neki, mert:
1. tuti, hogy úgysem fejezed be
2. tuti, hogy ettől feszült leszel
3. tuti, hogy ezen fog még órákig pörögni az agyad
4. sose feküdj úgy le, hogy "Ááá, csak egy picit vagyok éhes", mert:
1. tuti, hogy 5 perc múlva a küszöböt is megennéd, olyan éhes leszel
2. a gyomorkorgás nem épp az a kellemes zaj, amire el fogsz aludni
5. sose feküdj le azzal a gondolattal, hogy jaj, már csak alig pár órám van felkelésig, gyorsan el kell aludni, mert ezáltal egészen biztos, hogy lefelezed az alvással töltött órák számát

Aki tudja követni az okfejtést, egészen biztosan nem annyira fáradt, mint én.Ezért most receptben is olyan következik, amit feltehetően még ebben a vegetatív állapotban is el tudnék készíteni - a kedvenc kacsasütő tepsimben.

Paradicsommal és burgonyával sült csirke


- 2 csirkemellfilé (kb. 350-400 g)
- 2 csirkecomb
- 700 g újburgonya
- 600 g kis szemű pardicsom
- 6-8 ág kakukkfű
- 1 marék friss bazsalikomlevél
- 8 gerezd fokhagyma
- só, bors, olívaolaj

A csirkedarabokat besózzuk, borsozzuk, majd a tepsi aljára helyezzük. A burgonya szemeket alaposan megmossuk, ha túl nagyok, félbevágjuk a szemeket. A hús köré dobáljuk a paradicsommal és fokhagymával együtt. Rászórjuk a zöldfűszereket, és lefedve 180 fokos sütőbe tesszük. 45 percig sütjük, majd 200 fokon további 15-20 percig. Ennyi idő alatt szép omlós lesz a csirke és a burgonya is átsül. Ha szeretnénk, hogy kicsit megpiruljon a teteje, a végén levehetjük róla a fedőt.

CH tartalom: 1 adag 40 g lassú CH-t tartalmaz (ha a fokhagymát is megesszük :) )


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...