Természetesen kizárólag helyiek voltak. :) A hely specialitása ezen felül az volt, hogy a halat saját magadnak is kifoghattad, sőt, sokan csak kifogták és elvitték őket.
Mennyei volt, gondolom ezt mondani sem kell. :)
Az én kis házilag készített, piacon beszerzett pisztrángom persze ennek a nyomába sem érhet. Minden esetre azért nekünk ízlett. :)
Pisztráng spenótos bulgurral
- 2 nagyobb / 4 kisebb pisztráng (attól függően, mennyit halat szeretnénk enni, a képen lévőt mi ketten ettük amúgy)
- 500 g spenót
- 200 g bulgur
- 3 + 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek vaj
- 4 ek olívaolaj
- 2-3 ág rozmaring
2 gerezd fokhagymát fokhagymapréssel átpasszírozzuk, majd elkeverjük az olívaolajjal. A megtisztított és szárazra törölt halat alaposan besózzuk, megkenjük a fokhagymás olívaolajjal és a gyomrába helyezzük a rozmaring ágakat. 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.
Közben elkészítjük a köretet: A bulgurt kétszeres mennyiségű, enyhén sós forrásban lévő vízzel leöntjük, majd kb 20 perc alatt lefedve alacsony lángon megpároljuk. A spenótot alaposan megmossuk, lecsepegtetjük. A 3 gerezd fokhagymát vékonyan felszeleteljük és az 1 ek vajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a spenótot, és addig pároljuk, amíg összeesik. Összekeverjük a bulgurral és kész is a köret.
CH tartalom: 1 adag köret 37 glassú CH-t tartalmaz.
Szia! Szeretném megkérdezni,hogy az elkészített mennyiség hány adag? :)
VálaszTörlésSzia! Szeretném megkérdezni,hogy az elkészített mennyiség hány adag? :)
VálaszTörlésSzia, ha nincs kulon feltuntetve, akkor mindig 4 fore vonatkozik a recept :)
Törlés