Ez a fogás aszalt paradicsommal készült és juhtúróval. Valahogy e kettőnek a párosítására nem tudtam még ráunni. Önmagában karakteres mindkettő, de együtt is csodásak.
Aszalt paradicsommal és juhtúróval töltött csirkemell paprikával sült burgonyával
- 4 kisebb csirkemellfilé - kb. 55 dkg
- 5 dkg aszalt paradicsom
- 10 dkg juhtúró
- 1 tk szárított bazsalikom
- 1/2 tk szárított oregánó
- 60 dkg burgonya
- 30 dkg kápia paprika (3-4 db)
- só, bors, olívaolaj
A körethez a burgonyát cikkekre vágjuk és 7 percen át sós vízben előfőzzük. Ezt követően leszűrjük, tepsire helyezzük a nagyobb darabokra vágott paprikával együtt. Meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, enyhén megsózzuk és ezt is a sütőbe tesszük. kb. 25-30 perc sütés kell neki.
Az aszalt paradicsomot felaprítjuk, elkeverjük a juhtúróval és a fűszerekkel. A csirkemelleket megmossuk, letörölgetjük, és egy éles késsel hosszában zsebet vágunk rajtuk. Ebbe töltjük bele a tölteléket és fogpiszkálóval átszúrva "lezárjuk" a zsebet. Megsózzuk kívülről is. Egy serpenyőben olajat hevítünk és 2-2 percig a csirkemellek mindkét oldalát megpirítjuk benne. Tűzálló tálba tesszük őket és 180 fokra előmelegített sütőben sütjük őket kb. 20 percig.
CH tartalom: Maga a hús fejenként kb. 7 g CH-t tartalmaz. A teljes fogás adagonként 38 g CH.
Kedves Flamcsi! Eppen most keszul ez a finomsag ebednek :) az erdekelne engem, hogy a 108°C eleg a suteshez? Nem 180at akartal irni? Koszonom :)
VálaszTörlésKedves Ágnes! De-de, 180 fokon kell sütni, elnézést az elírásért, már javítottam a receptben!
Törlés