Mint ez is. Rizs+ zöldség + húsfalatkák. Esetleg rizs helyett bulgur. Vagy kuszkusz, attól függően, mennyi ideje van rotyogni a fazéknak. De a lényeg az egyszerűség: pirított hús (esetleg maradék), pirított zöldség, gabonaféle a szénhidrát miatt, és némi friss zöldfűszer. Imádom ezeket az egyszerű ízeket.
Paprikás-póréhagymás pirított rizs sertéshússal
- 180 g barna rizs
- 2 közepes kaliforniai paprika (200 g)
- 1 közepes póréhagyma (90 g)
- 3 szál újhagyma (50 g)
- 350 g sertéskaraj szeletekre vágva
- 8-10 ág kakukkfű
- só, bors, olívaolaj
A rizst kevés olívaolajon 1-2 percig pirítjuk, majd dupla mennyiségű vízzel leöntjük, sózzuk és kb. 45 perc alatt lefedve, alacsony lángon megfőzzük. A hússzeleteket besózzuk, borsozzuk és először magas lángon, majd pár perc után a hőmérsékletet csökkentve megsütjük őket, hogy kívül kicsit kérges legyen a hús. A kaliforniai paprikát vékony csíkokra vágjuk, a pórét és újhagymát felkarikázzuk. Kevés olívaolajat öntünk egy serpenyőbe és nagy lángon kb. 8 percig pirítjuk a zöldségeket, hogy roppanósra süljenek. Hozzáadjuk a kész rizst, ha kell, sózzuk még és borsozzuk és rászórjuk a kakukkfű leveleit. Kb 5 percig tovább pirítjuk még nagy lángon, hogy a rizs néhol ropogósra süljön. Végül belekeverjük a falatnyi csíkokra vágott sertéshúst és kész is.
CH tartalom: 1 adag 35 g lassú CH-t tartamaz
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése