Azért nem panaszkodom, hiszen a héten még megyünk nyaralni is. De az biztos, hogy nehéz lesz visszaszokni a régi kerékvágásba. Bár remélem, azért nem kell mindenhez újra hozzászokni, hisz az a stresszfaktor, ami miatt anno felmondtam, remélhetőleg az új helyen nem lesz. :)
Minden esetre, kihasználom ezeket az utolsó napokat. Pihenek, olvasok és lustálkodom, amíg még megtehetem. És természetesen főzök. Azt hiszem, ezt lesz a legnehezebb megemészteni, hogy kevesebb idő jut majd a főzésre.
De pont ezért, ma még szép kis ebédet varázsoltam az asztalra. Elronthatatlan, de nagyon finom. :) Köretként a korábban már leírt zöldséges rétes készült hozzá, de sima rizzsel vagy akár tésztával is finom, mivel a szaftja elengedhetetlen része az egésznek. :)
Mustáros-hagymás-kakukkfüves csirke (sütőben sütve)
- 25 dkg csirkemellfilé
- 2 csirkecomb
- 2 fej vöröshagyma (kb. 25 dkg)
- 1 ek dijoni mustár
- 1,5 dl fehérbor
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 csokor friss petrezselyem
- 1 marék kakukkfű
- só, bors, olívaolaj
A húst sózzuk, borsozzuk. A hagymát felkarikázzuk, a petrezselymet és a fokhagymát felaprítjuk. Egy serpenyőben kevés olajon oldalanként, 2-2 percig pirítjuk a húst nagy lángon, fmajd egy tűzálló tálba tesszük a húsdarabokat. A forró serpenyőbe ismét kevés olajat öntünk, megpirítjuk rajta a vöröshagymát. Felöntjük a fehérborral, elvegyítjük a mustárral, petrezselyemmel és fokhagymával. A húsokra öntjük, ráhelyezzük a kakukkfű ágakat és lefedve 180 fokos sütőben 30 percen át sütjük. Levesszük róla az alufóliát és további 15 percig sütjük 200 fokon, amíg szépen megpirul.
Köretként rizst, vagy zöldséges rétest keszítünk hozzá.
Forrás: a csirke ötlete talán egy Stahl Judit szakácskönyvből ered, A zöldséges réteshez hasonlót is láttam korábban valahol, de a pontos forrásra nem emlékszem.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése