Alapvetően két csoportra osztható szerintem a nassolás. Édesre és sósra. Édes az nálam a desszert, az mindig található itthon. De az igazi nassolási vágy nálam a sós nassolásban fogalmazódik meg. Most is ez tört rám. Egészségtelen egy szokás, beismerem. Főleg, hogy ilyenkor nem állok neki órákon át keleszteni vagy készítgetni valamit, az inger azonnali válaszreakciót követel.
Az ilyen esetekben - és bulikon is - az egyik bevált "receptem" a tortilla chips (feltehetően tele E betűvel, mivel nem házi), viszont a mártogató már házi készítésű kell, hogy legyen. Most pedig mi volt a hűtőben? Paradicsom. Hát persze, hogy akkor paradicsom salsa! :)
Paradicsom salsa
Hozzávalók 2-4 személyre:
- 3 paradicsom (b.15 dkg)
- 1 kis fej hagyma (kb. 8 dkg)
- 1 marék friss bazsalikom
- 2 ek olívaolaj
- só, bors
A hagymát és a paradicsomot felaprítjuk, majd elvegytíjük a felaprított bazsaliommal és az olívaolajjal. Sóval, borssal ízesítjük.
CH tartalom: 6 g CH/fő (2 fős adagok esetén)
Kalóriatartalom: 149 kcal/fő (2 fős adagok esetén)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése