2011. július 27., szerda

Ha a hegy nem megy Mohamedhez...

Azt hiszem, nem vagyok egyedül azzal az érzéssel, hogy borzasztóan elegem van ebből a rossz időből. Nyár közepe van, élvezni kellene a jó időt, a napsütést. Erre mi a helyzet? Szakadó eső, viharok, szél, hideg és borongós idő. Épp elég ebből télen is, pontosabban mostanában már tavasszal és ősszel is. Az ember nem akar ilyen időt nyáron.
Egy hete indultunk volna nyaralni a tengerpartra. Már be voltunk sózva, csomagoltam a bőröndöt, amikor az egészet lefújtuk, mert nem csak itt van rossz idő. Amikor az ember már beleéli magát a nyaralásba, igen kiábrándító ha halasztani kell. És közben még esik is. És be vagy zárva a laksába. Pfuj.

Az elhalasztott nyaralás miatti csalódásomat mindenféle módon próbálom elhessegetni, hisz nem a végtelenségig kellett eltolni, csak egy hétig. Minden esetre úgy döntöttem, hogy nem árt becsempészni ebbe a hidegbe egy kis mediterrán életérzést. Mivel meleget és tengermorajlást nehéz házilag reprodukálni, így maradt a mediterrán ízvilág.
Uzsonnára. :)

Paradicsomos fekete olajbogyókrém


Hozzávalók 2-4 személyre
- 15 dkg fekete olajbogyó
- 5 db koktélparadicsom /1 normál
- 1 ek aprított bazsalikom
- 3 szál újhagyma
- 2 ek olívaolaj
- só, bors

A hozzávalókat egészen apróra aprítjuk, vagy késes robotgépbe tesszük. Sóval, borssal és olívaolajjal ízesítjük.

CH tartalom: 3 g CH/fő (2 személy esetén)
Kalóriatartalom:  126 kcal/fő (2 személy esetén)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...