Minden esetre az utóbbi időben vagy zöldséglevest készítettem, hagyományos fajtát, rántás nélkül, vagy pedig krémlevest. A húslevest meghagyom a szülőknek, azt két főre úgyse nagyon éri meg főzni szerintem. Namármost krémlevest most nem volt kedvem főzni, de a sima zöldséglevest meg már unom. Így szerettem volna egy kis rafinériát vinni a dologba. Meg egy kis csirkét. :)
Tárkonyos-burgonyás csirkeraguleves
Hozzávalók 4-6 személyre
- 1 fej vöröshagyma
- 40 dkg megtisztított burgonya
- 40 dkg csirkemellfilé
- 3 szál újhagyma
- 1,5 ek frissen aprított tárkony
- 8-10 szem feketebors
- 1 dl tejszín
- 1 evőkanál almaecet vagy fehérborecet
- só, bors, olívaolaj
A vöröshagymát felaprítjuk, a krumplit meghámozzuk és kisebb darabokra vágjuk. A csirkemellet apró kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk. Egy fazékban kevés olajat hevítünk, és megpirítjuk a hagymát, majd felöntjük 1,2 liter vízzel és beletesszük főni a burgonyát, sózzuk és beledobjuk az egész borsszemeket. Amíg a víz felforr, kevés olajon egy serpenyőben megsütjük a csirkmellet, majd hozzáadjuk a leveshez. Forrástól számított 10 percig főzzük, hozzáadjuk a felkarikázott újhagymát, az ecetet és további 5 percig főzzük, amíg a burgonya puhára fő. Elvegyítjük a tejszínnel.
CH tartalom: 22 g CH/fő (4 személy esetén)
Kalóriatartalom: 277 kcal/fő (4 személy esetén)
Forrás: újságkivágás, talán Nők Lapja Konyha
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése