2011. július 27., szerda

Csak hogy ne mindig ugyanaz legyen

Nem tudom, hogyan lehet a leveseket osztályozni, de szerintem alapvetően 3-4 fajtára lehet osztani: húsleves, zöldségleves, gyümölcsleves, illetve kicsit kilógva a krémlevesek, ami ugye általában egyfajta zöldséglevest takar. Persze vannak vegyes változatok is, de azt hiszem, ezek az alapok.

Minden esetre az utóbbi időben vagy zöldséglevest készítettem, hagyományos fajtát, rántás nélkül, vagy pedig krémlevest. A húslevest meghagyom a szülőknek, azt két főre úgyse nagyon éri meg főzni szerintem. Namármost krémlevest most nem volt kedvem főzni, de a sima zöldséglevest meg már unom. Így szerettem volna egy kis rafinériát vinni a dologba. Meg egy kis csirkét. :)

Tárkonyos-burgonyás csirkeraguleves


Hozzávalók 4-6 személyre
- 1 fej vöröshagyma
- 40 dkg megtisztított burgonya
- 40 dkg csirkemellfilé
- 3 szál újhagyma
- 1,5 ek frissen aprított tárkony
- 8-10 szem feketebors
- 1 dl tejszín
- 1 evőkanál almaecet vagy fehérborecet
- só, bors, olívaolaj

A vöröshagymát felaprítjuk, a krumplit meghámozzuk és kisebb darabokra vágjuk. A csirkemellet apró kockákra vágjuk, sózzuk, borsozzuk. Egy fazékban kevés olajat hevítünk, és megpirítjuk a hagymát, majd felöntjük 1,2 liter vízzel és beletesszük főni a burgonyát, sózzuk és beledobjuk az egész borsszemeket. Amíg a víz felforr, kevés olajon egy serpenyőben megsütjük a csirkmellet, majd hozzáadjuk a leveshez. Forrástól számított 10 percig főzzük, hozzáadjuk a felkarikázott újhagymát, az ecetet és további 5 percig főzzük, amíg a burgonya puhára fő. Elvegyítjük a tejszínnel.

CH tartalom: 22 g CH/fő (4 személy esetén)
Kalóriatartalom: 277 kcal/fő (4 személy esetén)


Forrás: újságkivágás, talán Nők Lapja Konyha

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...