Minden esetremagamban régóta elképzeltem egy zöldfűszerkéregben sült karajt. Megfelelő receptet nem találtam, így rögtönöztem. Nekünk ízlett. :)
Zöldfűszerkéregben sült karaj
- nagy marék tetszőleges zöldfűszer (nálam: bazsalikom, snidling, oregánó, kakukkfű, rozmaring)
- 2 tk dijoni mustár
- 2 ek citromlé
- 1 gerezd fokhagyma
- só, bors
- 1 ek olívaolaj + a sütéshez
A zöldfűszereket felaprítjuk, elvegyítjük 1 káséskanál sóval, kevés őrölt borssal és a zúzott fokhagymával. A húst bedörzsöljük a citromlével elvegyített mustárral, majd beleforgatjuk a zöldfűszerekbe. Hűtőben 1-2 órát pihentetjük.
Serpenyőben minden oldalanként 1-2 percig pirítjuk a húst, majd 180 fokos sütőben lefedve 40 percig sütjük
Köretként a kedvenc tejszínes rakott krumpli illik hozzá.
a fűszerkéreg hozzávalói:
felaprítva:
bepácolva:
a végeredmény:
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése