2011. július 13., szerda

Aprítani való

Hiába, nem tehetek róla, de nem szeretek zöldségeket aprítani. Valószínűleg mert nem megy még elég gyorsan, ha igazán apróra akarom vágni, bár akadnak kivételek. A hagymával, paprikával már egész jól elboldogulok, de a gomba, na az nem tartozik ide. Gombát egészen apró kockákra vágni olyan munka, amit kifejezetten nem kedvelek. :) De van, amikor elkerülhetetlen. Mint például ma is.

Gombakrémet akartam készíteni, és találtam is szép barna csiperkegombát. Igazából lehet, hogy krémnek nevezni túlzás, mert elég darabos a végeredmény, de ha az aprítóba teszem, a végeredmény olyan állagú lesz, amit nem szeretek, gomba esetében legalábbis. Így maradtam a késnél. :)

A végeredmény egy kellemes, nyári, picit fűszeres szendvicskrém, pirítóssal és egy pohár borral az erkélyen egészen ellenálhatatlan. :) A probléma csak az vele, hogy már el is pusztítottuk ketten az egészet vacsorára, így javaslom, ha vacsorának szánjuk és nem csak két főre, akkor dupla adagot kell belőle készíteni. Egyébként előételnek is tökéletes.

Fetás gombakrém


Hozzávalók 6 személyre:
- 25 dkg csiperke
- 1 közepes fej vöröshagyma (kb. 10 dkg)
- 2 szál újhagyma (kb. 3,5 dkg)
- 1 gerezd fokhagyma
- 1 tk friss bazsalikom
- 1 tk friss kakukkfű
- 1 púpos ek tejföl (kb. 3-4 dkg)
- 5 dkg fetasajt
- só, bors, olívaolaj

Felaprítom a hagymákat és a gombát. Egy evőkanálnyi olajon megpirítom a vöröshagymát és a fokhagymát, majd rádobom a csiperkét és az újhagymát is, majd sózom, borsozom. Mikor megsült, rádobom a felaprított fűszereket és még 1 percig pirítom, majd leveszem a tűzről, belekeverem a fetát és a tejfölt és hagyom, hogy kihűljön.
Pirított rozskenyérrel isteni, de friss bagettel sem megvetendő. :)

CH tartalom: 3 g CH/adag
Kalóriatartalom: 55 kcal/adag
(6 adaggal számolva)


1 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...