2013. szeptember 11., szerda

Pisztrángos

Ausztriai nyaralásunk során egyik nap az autóban utazva megláttunk a patakparton egy éttermet, már ha lehet rá ezt mondani. Inkább egy kulturáltabb fajta büfé volt, méghozzá nem is akármilyen: egy pisztrángos. Azt hiszem, életem legfrissebb halát sikeürlt itt ennem, ugyanis a képlet így nézett ki: megrendeled a pisztrángot a pultnál (roston sült / rántott), mire kijön egy bácsi a konyhából, az oda készített pecabotokkal kifog egy halat a kis lekerítettett patakrészből, majd némi erőszakos beavatkozást követően már sül is a hal.
Természetesen kizárólag helyiek voltak. :) A hely specialitása ezen felül az volt, hogy a halat saját magadnak is kifoghattad, sőt, sokan csak kifogták és elvitték őket.
Mennyei volt, gondolom ezt mondani sem kell. :)

Az én kis házilag készített, piacon beszerzett pisztrángom persze ennek a nyomába sem érhet. Minden esetre azért nekünk ízlett. :)

Pisztráng spenótos bulgurral


- 2 nagyobb / 4 kisebb pisztráng (attól függően, mennyit halat szeretnénk enni, a képen lévőt mi ketten ettük amúgy)
- 500 g spenót
- 200 g bulgur
- 3 + 2 gerezd fokhagyma
- 1 ek vaj
-  4 ek olívaolaj
- 2-3 ág rozmaring

2 gerezd fokhagymát fokhagymapréssel átpasszírozzuk, majd elkeverjük az olívaolajjal. A megtisztított és szárazra törölt halat alaposan besózzuk, megkenjük a fokhagymás olívaolajjal és a gyomrába helyezzük a rozmaring ágakat. 180 fokra előmelegített sütőben 25 perc alatt megsütjük.
Közben elkészítjük a köretet: A bulgurt kétszeres mennyiségű, enyhén sós forrásban lévő vízzel leöntjük, majd kb 20 perc alatt lefedve alacsony lángon megpároljuk. A spenótot alaposan megmossuk, lecsepegtetjük. A 3 gerezd fokhagymát vékonyan felszeleteljük és az 1 ek vajon megpirítjuk. Hozzáadjuk a spenótot, és addig pároljuk, amíg összeesik. Összekeverjük a bulgurral és kész is a köret.

CH tartalom: 1 adag köret 37 glassú CH-t tartalmaz.




3 megjegyzés:

  1. Szia! Szeretném megkérdezni,hogy az elkészített mennyiség hány adag? :)

    VálaszTörlés
  2. Szia! Szeretném megkérdezni,hogy az elkészített mennyiség hány adag? :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Szia, ha nincs kulon feltuntetve, akkor mindig 4 fore vonatkozik a recept :)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...