2013. szeptember 18., szerda

Töltve jó

Rájöttem, hogy nagyon régen készítettem töltött húst. Sőt, hagyományos értelemben vett töltött csirkemellet még sosem csináltam, így néhány hete úgy döntöttem, hogy megpróbálkozom vele. Sokkal egyszerűbb, mint gondoltam volna és a végeredmény mutatós is, finom is. :)
Ez a fogás aszalt paradicsommal készült és juhtúróval. Valahogy e kettőnek a párosítására nem tudtam még ráunni. Önmagában karakteres mindkettő, de együtt is csodásak.

Aszalt paradicsommal és juhtúróval töltött csirkemell paprikával sült burgonyával


- 4 kisebb csirkemellfilé - kb. 55 dkg
- 5 dkg aszalt paradicsom
- 10 dkg juhtúró
- 1 tk szárított bazsalikom
- 1/2 tk szárított oregánó
- 60 dkg burgonya
- 30 dkg kápia paprika (3-4 db)
- só, bors, olívaolaj

A körethez a burgonyát cikkekre vágjuk és 7 percen át sós vízben előfőzzük. Ezt követően leszűrjük, tepsire helyezzük a nagyobb darabokra vágott paprikával együtt. Meglocsoljuk egy kevés olívaolajjal, enyhén megsózzuk és ezt is a sütőbe tesszük. kb. 25-30 perc sütés kell neki.
Az aszalt paradicsomot felaprítjuk, elkeverjük a juhtúróval és a fűszerekkel. A csirkemelleket megmossuk, letörölgetjük, és egy éles késsel hosszában zsebet vágunk rajtuk. Ebbe töltjük bele a tölteléket és fogpiszkálóval átszúrva "lezárjuk" a zsebet. Megsózzuk kívülről is. Egy serpenyőben olajat hevítünk és 2-2 percig a csirkemellek mindkét oldalát megpirítjuk benne. Tűzálló tálba tesszük őket és 180 fokra előmelegített sütőben sütjük őket kb. 20 percig.

CH tartalom: Maga a hús fejenként kb. 7 g CH-t tartalmaz. A teljes fogás adagonként 38 g CH.





2 megjegyzés:

  1. Kedves Flamcsi! Eppen most keszul ez a finomsag ebednek :) az erdekelne engem, hogy a 108°C eleg a suteshez? Nem 180at akartal irni? Koszonom :)

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Kedves Ágnes! De-de, 180 fokon kell sütni, elnézést az elírásért, már javítottam a receptben!

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...